Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα τέρματα των «πρασίνων» πέτυχαν οι Μπεργκ (33′, 86′) και Παντελιάδης (90′ αυτογκόλ), ενώ η «ελαφρά ταξιαρχία» είχε ισοφαρίσει στο 80′ με τον Άμπροουζ.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να απειλήσει μόλις στο 4ο λεπτό με τον Πετρόπουλο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο, αλλά τον σταμάτησε με προβολή ο Σίλντενφελντ. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 15΄ ο Ντίνας «βρήκε» τον Μπεργκ, ο οποίος σούταρε λίγο έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Γκόμες.

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να «ανοίξει» το σκορ στο 33΄ με τον Μπεργκ, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη «μονομαχία» του Καρέλη με τον Δεληζήση και με συρτό σουτ «έγραψε» το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, καθώς στο 40΄ ο Πετρόπουλος δεν βρήκε την μπάλα στη μικρή περιοχή του Παναθηναϊκού για να απειλήσει.

Στο 53΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή για να ισοφαρίσουν με τον Άμπροουζ, ο οποίος βρέθηκε σε «θέση βολής» μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά το διαγώνιο σουτ του έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 59΄ ο Γκόμες έδιωξε με γροθιές σε κόρνερ το σουτ του Καρέλη, ενώ στο 65΄ το σουτ του Μπεργκ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 71΄ ο Πετρόπουλος προσπάθησε να απειλήσει, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 73΄, όταν ο Μπεργκ έφυγε ταχύτατα στην κόντρα και βγήκε τετ α τετ με τον Γκόμες, αλλά σούταρε άουτ.

Και ενώ οι «πράσινοι» δεν εκμεταλλεύθηκαν αυτή την ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και να εδραιώσουν το προβάδισμά τους, ο Απόλλωνας κατάφερε να ισοφαρίσει στο 80΄. Οι παίκτες της «ελαφράς ταξιαρχίας» κυκλοφόρησαν την μπάλα, η οποία «στρώθηκε» λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού στον Άμπροουζ και αυτός με σουτ-«βολίδα» την έστειλε στα δίχτυα του Καπίνο για το 1-1.

Παρά την εξέλιξη αυτή, οι γηπεδούχοι δεν παρέδωσαν τα όπλα και στο 86΄ ο Μπεργκ με κοντινό πλασέ μετά από γύρισμα του Κλωναρίδη πέτυχε το 2-1 και πέρασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 15 γκολ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζέκα έκανε τη σέντρα και ο Παντελιάδης, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα με το κεφάλι, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, «γράφοντας» το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες:
Μπεργκ – Σόντερμπεργκ, Πετρόπουλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου):
Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μπεργκ, Ζέκα, Καρέλης (84΄ Κλωναρίδης), Αμπεΐντ (62΄ Μέντες), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ντίνας, Πράνιτς (76΄ Ατζαγκούν).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσεζ):
Γκόμες, Σόντερμπεργκ, Δεληζήσης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος, Μίνγκας (79΄ Τσιλιγκίρης), Αργυρόπουλος, Ντάλμπεργκ (85΄ λ. τρ. Παπαζαχαρίας), Λουσέρο, Άμπροουζ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ