Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιφασιστικά συλλαλητήρια και δράσεις το Σάββατο

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια και δράσεις το Σάββατο

Με αντιφασιστικά συλλαλητήρια και δράσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ανά τον κόσμο, θα γιορταστεί η «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού» το Σάββατο 22 Μαρτίου. Με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά.

Με αντιφασιστικά συλλαλητήρια και δράσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ανά τον κόσμο, θα γιορταστεί η «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού» το Σάββατο 22 Μαρτίου.

Αντιφασιστικά κινήματα και συνδικάτα οργανώνουν διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Δανίας, της Πολωνίας, της Ιρλανδίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Κύπρου, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Στην Ελλάδα η ΚΕΕΡΦΑ καλεί για αύριο Σάββατο σε τρία αντιφασιστικά συλλαλητήρια με την στήριξη πλήθους φορέων:

  • στην Αθήνα, στην Ομόνοια στις 2 μ.μ. και θα ακολουθήσει συναυλία στο Σύνταγμα στις 4 το απόγευμα.
  • στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12:00
  • στα Χανιά στην Πλατεία Αγοράς στις 12:30

Η πρωτοβουλία για τις 22 Μαρτίου ξεκίνησε από την Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στις 5-6 Οκτώβρη 2013 που φιλοξένησε η ΚΕΕΡΦΑ, αμέσως μετά τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ανάμεσα στα συνδικάτα που καλούν είναι η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Χανίων, Ηρακλείου, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΕΙΝΑΠ, η ΟΛΜΕ, ηΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΕ-ΔΟΥ,το Σωματείο εργαζόμενων Ιntracom, δημoτικά συμβούλια όπως της Αθήνας, της Ν.Ιωνίας, του Ν.Ηρακλείου, κοινότητες μεταναστών, σύλλογοι Ρομά, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές σχολείων, η κοινότηταLGTBQ. Καλούν επίσης η ΚΕΔΔΕ, η Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της ΕΕ.

Στο πλαίσιο των αντιφασιστικών δράσεων θα πραγματοποιηθούν μεγάλες συναυλίες και στις τρεις πόλεις με την στήριξη γνωστών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι: Σταμάτης Κραουνάκης,ActiveMember, Υπόγεια Ρεύματα, MC Yinka, Νατάσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλλα, Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Σιδηράς,AlexK(TheLastdrive) +t-nick(dustbowl), Νίκος Τουλιάτος ,RadioSol, Σίλλας Σεραφείμ, Sound Escape, Tsopana Rave, Γυμνά Καλώδια, Ρωμιοσύνη κ.α.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024