Συναντήσεις Σαμαρά με Ντράγκι και Γιούνκερ στις Βρυξέλλες
Η πορεία της ελληνικής οικονομίας ήταν το βασικό θέμα των συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι και τον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.
Η πορεία της ελληνικής οικονομίας ήταν το βασικό θέμα των συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι και τον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει, μαζί τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στην Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας, μετά και τη συμφωνία με την τρόικα.
Ο κ. Ντράγκι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό τόσο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα και τις επιδόσεις στην οικονομία, όσο και για την ελληνική προεδρία, με αφορμή τη συμφωνία για την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση.
Στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκτός από την ελληνική οικονομία συζητήθηκαν και οι ευρωεκλογές, όπου ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είναι υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την θέση του προέδρου της Κομισιόν.
Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό και την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με τον Ενιαίο Μηχανισμό Εκκαθάρισης Τραπεζών έδωσαν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ ΜανουέλΜπαρόζο.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).