Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Καβαλιέρε δεν είναι πια Καβαλιέρε...

Ο Καβαλιέρε δεν είναι πια Καβαλιέρε…

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έπεσε από το άλογο... Ο τιμητικός τίτλος του Καβαλιέρε (Ιππότη) που του απονεμήθηκε το 1977 και τον συνόδευε από την κάθοδό του στην πολιτική το 1994 έως σήμερα χάθηκε μαζί με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι λόγω της αμετάκλητης καταδίκης για φορολογική απάτη. Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι ζήτησε να παυθεί από το Τάγμα των Ιταλών Ιπποτών πριν τον «εξοστρακίσει» το ίδιο.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έπεσε από το άλογο… Ο τιμητικός τίτλος του Καβαλιέρε (Ιππότη) που του απονεμήθηκε το 1977 και τον συνόδευε από την κάθοδό του στην πολιτική το 1994 έως σήμερα χάθηκε μαζί με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι λόγω της αμετάκλητης καταδίκης για φορολογική απάτη.

Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι ζήτησε να παυθεί ως μέλος του Τάγματος των Ιταλών Ιπποτών πριν τον «εξοστρακίσει» το ίδιο κατά την προγραμματισμένη συνεδρίασή του την Τετάρτη.

Είχε τιμηθεί με τον τίτλο του Καβαλιέρε στο πεδίο της επιχειρηματικότητας το 1977, και σε όλη την πολιτική ζωή και κυριαρχία του τόσο τα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία και διεθνώς, όσο και οι συνάδελφοί του πολιτικοί, αναφέρονταν στον ίδιο απλά ως Καβαλιέρε.

Η Ομοσπονδία των Ιταλών Ιπποτών είχε ήδη αρχίσει τη διαδικασία απομάκρυνσης του πρώην πρωθυπουργού από τις τάξεις της, και η παύση του ήταν αναμενόμενη ειδικά μετά την οριστική επικύρωση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας της διετούς στέρησης του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, καθώς και της απαγόρευσης ανάληψης δημόσιου αξιώματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024