Πάγωσαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων, αλαλούμ με τον φόρο υπεραξίας
Στον πάγο παραμένει η αγορά ακινήτων καθώς οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν την αποχή από την υπογραφή συμβολαίων, την οποία έχουν αρχίσει από την αρχή του έτους λόγω της αδυναμίας υπολογισμού και εφαρμογής του φόρου υπεραξίας, περιμένοντας τις τελικές ρυθμίσεις από το υπουργείο Οικονομικών.
Στον πάγο παραμένει η αγοράακινήτωνκαθώς οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν την αποχή από την υπογραφή συμβολαίων, την οποία έχουν αρχίσει από την αρχή του έτους λόγω της αδυναμίας υπολογισμού και εφαρμογής του φόρου υπεραξίας, περιμένοντας τις τελικές ρυθμίσεις από το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με τα Νέα, παρότι υπάρχουν ελπίδες ότι το αμέσως επόμενο διάστημα μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο αυτό ανάλογα με την τελική ρύθμιση που θα περιληφθεί στο κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης – τρόικας, για την ώρα ούτε εφοριακοί ούτε συμβολαιογράφοι μπορούν να υπολογίσουν τον φόρο υπεραξίας.
Ως υπεραξία ο νόμος ορίζει τη διαφορά μεταξύ της τιμής κτήσης και της τιμής πώλησης του ακινήτου, αποπληθωρισμένη. Και προβλέπει ότι ως τιμή κτήσης και τιμή πώλησης λαμβάνεται υπόψη το ποσό που αναγράφεται στο συμβόλαιο, είτε αυτό είναι η εμπορική τιμή είτε η αντικειμενική.
Για τους συμβολαιογράφους, ωστόσο, αυτό δεν είναι ξεκάθαρο, ενώ εκεί όπου υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο αλαλούμ είναι το τι θα ισχύει όταν δεν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την αξία κτήσης του ακινήτου.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας