Και τυπικά στο… σπίτι του επέστρεψε ο μεγάλος Φιλ Τζάκσον, καθώς πριν από λίγη ώρα, οι Νιου Γιορκ Νικς παρουσίασαν με κάθε επισημότητα τον νέο πρόεδρο του συλλόγου, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο (έναντι 12 εκατ. δολαρίων) και αναλαμβάνοντας την αποστολή να δημιουργήσει μία ομάδα που θα διεκδικήσει και θα κατακτήσει τον τίτλο στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

«Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να κερδίσεις τίτλους από τη Νέα Υόρκη. Έχω την ευκαιρία να εργαστώ και σε μία τρίτη μεγάλη ομάδα του ΝΒΑ, μετά τους Μπουλς και τους Λέικερς, επιστρέφοντας από εκεί που ξεκίνησα», τόνισε ο 68χρονος άνδρας, που ως προπονητής οδήγησε τις δύο παραπάνω ομάδες σε έξι και πέντε πρωταθλήματα αντίστοιχα και καλείται να κάνει το ίδιο με τους Νικς, που είχαν στεφθεί πρωταθλητές για τελευταία φορά το 1973, με τον ίδιο… παίκτη (1967-1978).

«Ελπίζω μαζί να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα έχει μέλη που αγαπούν το ένα το άλλο και θα παίζουν όμορφο μπάσκετ», πρόσθεσε ο «Ζεν Μάστερ», που θα αναλάβει να χτίσει την ομάδα του μέλλοντος έχοντας σαν πρώτη «καυτή πατάτα» την υπόθεση του Καρμέλο Άντονι, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να μείνει ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι. Παράλληλα αναμένεται να αναζητήσει νέο προπονητή στη θέση του Μάικ Γούντσον και ήδη υπάρχουν φήμες για τους Στιβ Κερ, Μπράιαν Σο και Κερτ Ράμπις.

Οι Νικς έχουν φέτος μόλις 26 νίκες σε 66 αγώνες, ωστόσο έχουν ακόμη βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στα play offs.

Δείτε πώς προλόγησαν την επιστροφή του Φιλ Τζάκσον οι Νικς…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ