Δεν διενεργούνται 27 βασικές εξετάσεις στο «Αττικόν», λόγω ελλείψεων
Είκοσι επτά βασικές εξετάσεις, όπως αυτές για τον θυρεοειδή, το σίδηρο και τη βιταμίνη B12, δεν μπορούν να διενεργηθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.
Είκοσι επτά βασικές εξετάσεις, όπως αυτές για τον θυρεοειδή, το σίδηρο και τη βιταμίνη B12, δεν μπορούν να διενεργηθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.
Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό της προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, η διευθύντρια του Εργαστηρίου Κλινικής Βιοχημείας, επίκουρη καθηγήτρια κυρίαΚλεάνθη Δήμα, ενημερώνει ότι«από 7.3.2014 δεν θα έχουμε αντιδραστήρια για τις εξετάσεις TSH, FT3, FT4 και σε 2 εβδομάδες περίπου (14.3.2014) δεν θα έχουμε τα απαραίτητα αναλώσιμα των αναλυτών έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν».
Ειδικότερα, δεν μπορούν να γίνουν οι παρακάτω εξετάσεις: τροπονίνη υψηλής ευαισθησίας (h-s TNT), MAZA CK-MB, Pro-BNP, Προκαλσιτονίνη (PCT), Σίδηρος (Fe), Φερριτίνη (FERR), Βιταμίνη Β12, Φυλλικό Οξύ (FOL), Τριιωδοθυρονίνη (T3), Θυροξίνη (Τ4), Ελεύθερη Τριιωδοθυρονίνη (FT3), Ελεύθερη Θυροξίνη (FT4), Αντιθυρεοειδικό Αντίσωμα (anti-TPO), Αντιθυρεοσφαιρινικό Αντίσωμα (anti-TG), Θυρεοσφαιρίνη (TG), Θυρεοειδοτρόπος Ορμόνη (TSH), Καρκινοεμβρυϊκό Αντιγόνο (CEA), Α1 Φετοπρωτεϊνη (AFP), CA 19-9, CA 125, CA 15-3, Ειδικό Προστατικό Αντιγόνο (TPSA), Ελεύθερο Προστατικό Αντιγόνο (Free-PSA), β-Χοριακή Γοναδοτροφίνη (β-HCG), Παραθορμόνη (PTH), Οστεοκαλσίνη (OST) και Βιταμίνη D Ολική (VITD-T).
Το πρωί της Δευτέρας γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν συγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι για τις σημαντικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το «Αττικόν». Οι ελλείψεις εντοπίζονται τόσο σε προσωπικό όσο και σε υγειονομικό υλικό, ενώ οι γιατροί και οι ασφαλισμένοι κάνουν λόγο για απαξίωση των ασθενών στα ράντζα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στήριξη των εξαγωγών της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας υπόσχεται η Κυβέρνηση
- Ποια είναι η σωστή απόσταση μεταξύ δύο οχημάτων στο δρόμο – Υπάρχει κίνδυνος για πρόστιμο;
- Παναθηναϊκός: Η 12άδα για την πρώτη αναμέτρηση με τη Βαλένθια
- MAD VMA 2026: Ανακοινώθηκαν οι πρώτες κατηγορίες υποψηφιοτήτων
- Υπό πίεση ο Τραμπ καθώς ανεβαίνουν οι τιμές καυσίμων, λέει πως το Ιράν ζητά από τις ΗΠΑ να ανοίξουν το Ορμούζ
- Χανιά: Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο 4χρονος μετά από επίθεση μεγαλόσωμου σκύλου


