Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα μετά τη βροχή ρουκετών στο Ισραήλ

Αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα μετά τη βροχή ρουκετών στο Ισραήλ

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη βροχή ρουκετών που εκτοξεύθηκαν στο νότιο Ισραήλ από την Ισλαμική Τζιχάντ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Είχαν προηγηθεί προειδοποιήσεις Νετανιάχου για σθεναρή απάντηση του Ισραήλ, αλλά και δηλώσεις του αρχηγού της ακροδεξιάς και υπουργού Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν ότι το Ισραήλ «θα πρέπει να ανακαταλάβει τη Γάζα».

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη βροχή ρουκετών που εκτοξεύθηκαν στο νότιο Ισραήλ από την Ισλαμική Τζιχάντ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας ήταν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, της ένοπλης πτέρυγας της Τζιχάντ, στα νότια των Παλαιστινιακών Εδαφών, και δύο άλλες βάσεις της ίδιας οργάνωσης στα βόρεια.

Είχαν προηγηθεί προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για σθεναρή απάντηση του Ισραήλ, αλλά και δηλώσεις του αρχηγού της ακροδεξιάς και υπουργού Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν ότι το Ισραήλ «θα πρέπει να ανακαταλάβει τη Γάζα».

«Έπειτα από μία επίθεση σαν αυτή, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική παρά μόνο η πλήρης ανακατάληψη της Λωρίδας της Γάζας» δήλωσε ο Λίμπερμαν μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι.

Το Ισραήλ αποσύρθηκε το καλοκαίρι του 2005 από τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε προειδοποιήσει ότι η χώρα θα απαντήσει στην ομοβροντία ρουκετών.

«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε αυτούς που θέλουν να μας πλήξουν, θα αντιδράσουμε σθεναρά» προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Όφιρ Γκέντελμαν.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ ανέφεραν ότι περισσότερες από 50 ρουκέτες έπεσαν στο έδαφος της χώρας. Οι τρεις από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος.

Την ευθύνη για την επίθεση, τη μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί εδώ και δύο χρόνια, ανέλαβε η παλαιστινιακή ριζοσπαστική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, σε αντίποινα για το θάνατο τριών μαχητών της σε αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Χιλιάδες Ισραηλινοί που κατοικούν στην περιοχή έτρεξαν να προστατευτούν στα καταφύγια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

«Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς απάντησαν στην επίθεση με βροχή ρουκετών» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ένοπλη πτέρυγα της Ισλαμικής Τζιχάντ. «Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς δεν αποκηρύσσουν την εκεχειρία» με το Ισραήλ, που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 2012, «όμως έχουν το δικαίωμα να απαντούν στη σιωνιστική επίθεση στον κατάλληλο τόπο και χρόνο», σημείωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Άμπου Άχμαντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024