Κέβιν Ο’ Ρούρκ: Πολιτική ένωση ή διάλυση οι επιλογές της ευρωζώνης
Την άποψη ότι το ακολουθούμενο μείγμα πολιτικής στην ευρωζώνη δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα εξέφρασε ο γνωστός οικονομολόγος, καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Κέβιν Ο' Ρουρκ. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε αναφορικά με την Ελλάδα πως θα πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά και πολιτικές τόνωσης της ζήτησης που θα απελευθερώσουν τη χώρα από την παγίδα του αποπληθωρισμού.
Την άποψη ότι το ακολουθούμενο μείγμα πολιτικής στην ευρωζώνη δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα εξέφρασε ο γνωστός οικονομολόγος, καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Κέβιν Ο’ Ρουρκ.
Ο Ο’ Ρουρκ εκτιμά πως μόνο μια πληθωριστική πολιτική θα μπορέσει να βοηθήσει τα υπερχρεωμένα κράτη της ζώνης του ευρώ να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που πηγάζουν από το υψηλό ιδιωτικό και δημόσιο χρέος και ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα πρέπει να συνασπισθούν και να προσπαθήσουν να επιβάλουν αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής.
Μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε αναφορικά με την Ελλάδα, πως θα πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά και πολιτικές τόνωσης της ζήτησης που θα απελευθερώσουν τη χώρα από την παγίδα του αποπληθωρισμού.
Η εφημερίδα απευθύνθηκε στον Ο’ Ρουρκ, με αφορμή τη δημοσίευση άρθρου του στην τριμηνιαία περιοδική έκδοση «Οικονομία και Ανάπτυξη» («Finance & Development») του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία -εκφράζοντας αποκλειστικώς προσωπικές απόψεις- υποστήριζε ότι για το μέλλον της ευρωζώνης υπάρχουν δύο δρόμοι: είτε να κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός και να μετεξελιχθεί γρήγορα σε ομοσπονδιακό κράτος με νόμισμα το ευρώ, είτε να σηματοδοτηθεί η επιστροφή σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς ενιαίο νόμισμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
- Ανακοίνωσε τον Μπαντιό ο Παναθηναϊκός (pic)
- Ασπρόπυργος: Καταστράφηκε η επιχείρηση από τη φωτιά – 11 άνθρωποι στα νοσοκομεία – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442