Καθυστερεί η εκκαθάριση χειρόγραφων δηλώσεων θανόντων
Παράπονα φορολογουμένων και φοροτεχνικών για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στην εκκαθάριση από τις ΔΟΥ χειρόγραφων δηλώσεων ατόμων που απεβίωσαν το 2012 δέχεται ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.
Παράπονα φορολογουμένων και φοροτεχνικών για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στην εκκαθάριση από τις ΔΟΥ χειρόγραφων δηλώσεων ατόμων που απεβίωσαν το 2012 δέχεται ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.
Οι δηλώσεις που υποβάλλονται για λογαριασμό φορολογούμενων που έχουν αποβιώσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά χειρόγραφα στις εφορίες. Οι οικείοι του θανόντος υποχρεούνται να κάνουν πρώτα τη δήλωση θανάτου στη ΔΟΥ και μετά ως αντίκλητοι να υποβάλουν το Ε1 για να πληρώσουν τον φόρο που αναλογεί (για όσο διάστημα ήταν εν ζωή).
Ωστόσο, λόγω του φόρους εργασίας στις εφορίες υπάρχουν περιπτώσεις φορολογικών δηλώσεων ατόμων που απεβίωσαν το 2012 και το 2013 και οι οποίες αν και υποβλήθηκαν εγκαίρως χειρόγραφα από τους κληρονόμους ή αντίκλητους τους δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί από τις εφορίες.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης έχει δώσει εντολές στους προϊσταμένους των ΔΟΥ για επιτάχυνση των εκκαθαρίσεων σε αυτές τις περιπτώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στην Κίνα: 12 νεκροί από φωτιά σε 4ώροφη πολυκατοικία
- Γυμναστική express: Η ρουτίνα των 5 λεπτών που δίνει ενέργεια όλη τη μέρα
- Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις – Τοπικές βροχές στην Κρήτη
- «Δικάζει» η Κρίστεν Στιούαρτ: Ο Μπράντο παρουσιάζεται σαν ήρωας – Αν μια γυναίκα έκανε το ίδιο, θα την έτρωγαν ζωντανή
- Σχέσεις: Κρύο καιρός για δύο, αλλά προσοχή στην επιστροφή στον πρώην
- O χάρτης των νέων μισθών από το 2026

