
Καθυστερεί η εκκαθάριση χειρόγραφων δηλώσεων θανόντων
Παράπονα φορολογουμένων και φοροτεχνικών για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στην εκκαθάριση από τις ΔΟΥ χειρόγραφων δηλώσεων ατόμων που απεβίωσαν το 2012 δέχεται ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.
Παράπονα φορολογουμένων και φοροτεχνικών για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στην εκκαθάριση από τις ΔΟΥ χειρόγραφων δηλώσεων ατόμων που απεβίωσαν το 2012 δέχεται ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.
Οι δηλώσεις που υποβάλλονται για λογαριασμό φορολογούμενων που έχουν αποβιώσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά χειρόγραφα στις εφορίες. Οι οικείοι του θανόντος υποχρεούνται να κάνουν πρώτα τη δήλωση θανάτου στη ΔΟΥ και μετά ως αντίκλητοι να υποβάλουν το Ε1 για να πληρώσουν τον φόρο που αναλογεί (για όσο διάστημα ήταν εν ζωή).
Ωστόσο, λόγω του φόρους εργασίας στις εφορίες υπάρχουν περιπτώσεις φορολογικών δηλώσεων ατόμων που απεβίωσαν το 2012 και το 2013 και οι οποίες αν και υποβλήθηκαν εγκαίρως χειρόγραφα από τους κληρονόμους ή αντίκλητους τους δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί από τις εφορίες.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης έχει δώσει εντολές στους προϊσταμένους των ΔΟΥ για επιτάχυνση των εκκαθαρίσεων σε αυτές τις περιπτώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει περαιτέρω αύξηση της παραγωγής πετρελαίου – Θα διατεθεί μόλις ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ
- «Όχι» της Αυστρίας σε αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο της για επιχειρήσεις κατά του Ιράν
- Το πρόβλημα στη διαιτησία είναι ότι ο Λανουά έφτασε στο ταβάνι
- Τροχαία: Τέσσερις νεκροί τον Μάρτιο και 507 τραυματίες στην Αττική
- Βουλή: Μου θυμίζετε το αρνί που θέλει να έρθει το Πάσχα η αλαζονική απάντηση Χατζηδάκη στον Ανδρουλάκη που ζητά εκλογές
