Ιρανός φέρεται να έκλεισε τα εισιτήρια των επιβατών με τα κλεμμένα διαβατήρια
Τα εισιτήρια που χρησιμοποίησαν οι επιβάτες με τα κλεμμένα διαβατήρια στην πτήση 370 της Air Malaysia αγοράστηκαν σε ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Πατάγια της Ταϊλάνδης από ιρανό ενδιάμεσο. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο την ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού πρακτορείου, η οποία είπε ότι τα εισιτήρια έκλεισε ένας άνδρας, γνωστός ως «κύριος Αλί», με τον οποίο η ίδια διατηρούσε μακροπρόθεσμη συνεργασία.
Τα εισιτήρια που χρησιμοποίησαν οι επιβάτες με τα κλεμμένα διαβατήρια στην πτήση 370 της Air Malaysia αγοράστηκαν σε ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Πατάγια της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με βρετανική εφημερίδα.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο την ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού πρακτορείου, η οποία είπε ότι τα εισιτήρια έκλεισε ένας Ιρανός ενδιάμεσος, o «κύριος Αλί», με τον οποίο διατηρούσε μακροπρόθεσμη συνεργασία.
Η εφημερίδα επικαλείται την Μπενγιαπορν Κρουτνάιτ, ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού γραφείου Grand Horizon στην Πατάγια, σύμφωνα με την οποία ένας Ιρανός της ζήτησε να κλείσει εισιτήρια για τους δύο άνδρες την 1η Μαρτίου με προορισμό την Ευρώπη, ζητώντας της μόνο να βρει φτηνά εισιτήρια.
Η ίδια τους έκλεισε αρχικά δύο ξεχωριστές πτήσεις -μία στην Qatar Airways και μία στην αεροπορική εταιρεία Etihad-, ωστόσο ο χρόνος παρήλθε και ο Ιρανός δεν εμφανίστηκε για τα εισιτήρια.
Επικοινώνησε ξανά μαζί της την Πέμπτη, έκλεισε τα εισιτήρια για την πτήση της Malaysia Airlines, χωρίς και να ζητήσει συγκεκριμένη πτήση. Επέλεξε την MH370 επειδή ήταν η πιο φτηνή.
Οι Financial Times προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον Ιρανό, στο τηλέφωνο που τους έδωσε η ιδιοκτήτρια, χωρίς αποτέλεσμα. Η Μπενγιαπόρν έκλεινε εισιτήρια για αυτόν ή τους πελάτες του τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι γνώριζε πως οι επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα εισιτήρια.
Η ίδια η Μπενγιαπόρν είπε ότι δεν πιστεύει πως ο κ. Αλί έχει σχέση με τρομοκρατία, ενώ δεν είχε ζητήσει τη συγκεκριμένη πτήση Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο, αλά τη φτηνότερη προς την Ευρώπη.
Η Μαλαισία έχει επεκτείνει τις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, καθώς παραμένει μυστήριο η εξαφάνισή του από τα ραντάρ πριν από τρεις ημέρες.
Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του αεροσκάφους.
Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΝΟ: Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα τα πλοία την Πρωτομαγιά
- Κεφαλονιά: Τι λέει ο σύντροφος της 19χρονης για την επικοινωνία τους το μοιραίο βράδυ
- Μισέλ Φάιφερ και Ντέιβιντ Ε. Κέλι – «Ήμουν υπερπροστατευτική μητέρα με τα δύο παιδιά μου»
- Η Λέστερ υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία, δέκα χρόνια μετά το ιστορικό πρωτάθλημα στην Premier League! (vid, pic)
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης – Τι ζήτησε η Κοβέσι
- Δημήτρης Μαρωνίτης: Το πέλαγος της κακογραφίας μας
- Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Κατεδάφιση 21 αυθαιρέτων εντός του ρέματος Πικροδάφνης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442