Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κονκισταδόρες χωρίς ρούχα απειλούν το Μάτσου Πίτσου

Κονκισταδόρες χωρίς ρούχα απειλούν το Μάτσου Πίτσου

Απάτητο από τους ευρωπαίους κονκισταδόρες, όρθιο ακόμη μετά από σεισμούς και καταποντισμούς, το Μάτσου Πίτσου κινδυνεύει όπως φαίνεται από επίμονους γυμνιστές επισκέπτες. Οι υπεύθυνοι για τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο που έχει μείνει από τους Ίνκας έχουν επιβάλει στους φρουρούς «αυξημένη επαγρύπνηση» μετά από εισβολή δύο γυμνιστών, με τους οποίους νόμιζαν ότι είχαν ξεμπερδέψει. Το Ίντερνετ όμως έχει δώσει νέα ώθηση και απειλεί να δημιουργήσει μόδα.

Απάτητο από τους ευρωπαίους κονκισταδόρες, όρθιο ακόμη μετά από σεισμούς και καταποντισμούς, το Μάτσου Πίτσου κινδυνεύει όπως φαίνεται από επίμονους γυμνιστές επισκέπτες.

Οι υπεύθυνοι για τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο που έχει μείνει από τους Ίνκας έχουν επιβάλει στους φρουρούς «αυξημένη επαγρύπνηση» μετά από εισβολή δύο γυμνιστών, με τους οποίους νόμιζαν ότι είχαν ξεμπερδέψει.

Στο τέλος του περασμένου χρόνου, ένας νεαρός από τη Νέα Ζηλανδία μαζί με μία 18χρονη Αυστραλή βρέθηκαν στο Περού και επισκέφθηκαν, όπως αρκετοί άλλοι επισκέπτες, το σημαντικότερο αρχαιολογικό του χώρο, το Μάτσου Πίτσου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ο νεαρός αρχικά έβγαλε τα ρούχα του και πόζαρε με φόντο το σχεδόν απόκοσμο τοπίο -ως μέρος της «γυμνής του περιοδείας» στη Νότιο Αμερική (για την οποία έχει φτιάξει site με ανάλογες «αναμνηστικές» φωτογραφίες σε σχετικά εμβληματικά μέρη).

Η κοπέλα ακολούθησε λίγο αργότερα και οι φύλακες κινητοποιήθηκαν. Μετά από ένα σχεδόν κινηματογραφικό κυνηγητό στον αρχαιολογικό χώρο, οι δύο νεαροί τέθηκαν «υπό έλεγχο» και οι φύλακες τους διέταξαν να σβήσουν το υλικό που είχαν τραβήξει με τις φωτογραφικές τους μηχανές.


Η δημοσίευση της φωτογραφίας ωστόσο είχε προκαλέσει την ανησυχία της διαχείρισης του μνημείου, η οποία μερικές ημέρες αργότερα είχε επιστήσει (με χειρόγραφη διαταγή) την προσοχή των φυλάκων για ανάλογα περιστατικά.

Τώρα, όπως γράφει ο Guardian, η ανησυχία του Περού έχει αναζωπυρωθεί με την εμφάνιση βίντεο στο YouTube από την καταδίωξη στον αρχαιολογικό χώρο.

Εκεί που το περιστατικό κόντευε να ξεχαστεί, η νέα ώθηση που δίνει το Διαδίκτυο, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, μπορεί ακόμη και να καταλήξει σε μόδα. Φαίνεται πως υπάρχει τουλάχιστον ένα προηγούμενο περιστατικό στο Μάτσου Πίτσου, από το οποίο υπάρχει υλικό και σε σελίδα στο Facebook, ομάδας επισκεπτών με την ίδια ακατανίκητη ορμή να βγάλουν τα ρούχα τους σε αξιοθέατα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024