Formula 1: Δοκιμές ελαστικών και κατά τη διάρκεια της σεζόν προβλέπει το πρόγραμμα της Pirelli
Σε συμφωνία με τις ομάδες της Formula 1 ήρθε η Pirelli ώστε να αφιερωθεί χρόνος για την εξέλιξη των ελαστικών, στο πλαίσιο των ελεύθερων δοκιμών που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.
Oι ελεύθερες δοκιμές κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν επέστρεψαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, γεγονός που πρόκειται να αξιοποιήσουν τόσο οι ομάδες όσο και ο αποκλειστικός προμηθευτής των ελαστικών.
Έχοντας ήδη αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων, η Pirelli ανακοίνωσε το πρόγραμμα δοκιμών. Σύμφωνα με αυτό οι πρώτες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στο Μπαχρέιν στις 8 και 9 Απριλίου με τη συμμετοχή της Caterham (πρώτη ημέρα), της Mercedes (δεύτερη ημέρα) και της Williams (δεύτερη ημέρα).
Η συνέχεια θα δοθεί στη Βαρκελώνη στις 13 Μαΐου με τις Sauber και Toro Roso, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα τα νέα ελαστικά της Pirelli θα φορέσουν τα μονοθέσια της McLaren και της Force India.
Στη πίστα του Silverstone, το διήμερο 8 και 9 Ιουλίο , πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο τρίτος και τελευταίος κύκλος δοκιμών. Tη σκυτάλη από την Ferrari και τη Lotus θα πάρουν τη δεύτερη ημέρα η Red Bull και η Marussia.
auto.in.gr
- Πλουτίζει το… 1,5% του κόσμου – Αύξηση 11% του παγκόσμιου πλούτου, στην τσέπη μια «χούφτας» ανθρώπων ο μισός
- Οι 11άδες στο Παραγουάη – Γαλλία για τους «16» του Μουντιάλ (pic)
- Τι άλλαξε στο εγχειρίδιο για τα ασφαλή καταφύγια
- Γρεβενά: Σύλληψη 88χρονου για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια κατά τη διάρκεια εργασιών με τροχό
- Το μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου για τα 250 χρόνια ανεξαρτησίας των ΗΠΑ
- Γουίμπλεντον: Η Έαλα έβγαλε νοκ-άουτ την πρωταθλήτρια Σβίατεκ (2-0, vids)
