Στο ΣτΕ προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ κατά του τέλους υπέρ της ΝΕΡΙΤ
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ, θεωρώντας ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο το ανταποδοτικό τέλος που προβλέπεται να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, υπέρ της ΝΕΡΙΤ.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΣΠΕΡΤ, θεωρώντας ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο το ανταποδοτικό τέλος που προβλέπεται να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ υπέρ της ΝΕΡΙΤ.
Στην αίτησή της η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό με την οποία καθορίζεται το ύψος του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΝΕΡΙΤ και ο τρόπος είσπραξής του.
Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, το επίμαχο ανταποδοτικό τέλος επιβάλλεται σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος ανεξάρτητα αν βλέπουν ή όχι τηλεόραση, με συνέπεια να αποτελεί φόρο.
«Οι φορολογούμενοι ήδη επιβαρύνονται για τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ), που λειτουργεί εν μέρει και χρηματοδοτείται μέσω κρατικού προϋπολογισμού και επιβαρύνονται εκ νέου για την ίδια αιτία μέσω του νέου ανταποδοτικού τέλους», επισημαίνει η ΠΟΣΠΕΡΤ.
Η Ομοσπονδία τονίζειότι το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΝΕΡΙΤ αντιβαίνει στα άρθρα 25 και 4 του Συντάγματος για την αρχή της αναλογικότητας και της ισότητας των πολιτών ενώπιον του Νόμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Market Pass: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και τα εισοδηματικά κριτήρια
- Ο Γκουαρδιόλα προτίμησε να δει αγώνα Γ’ κατηγορίας αντί τη ματσάρα Παρί – Μπάγερν! – Πώς το εξήγησε
- «Είναι απούσα, δεν δικαιούται να μιλάει» – Πυρά από το δικηγόρο του 89χρονου στην κόρη του
- Ακλόνητος στον θρόνο της FIFA: Ο Ινφαντίνο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το 2027
- Ο Τραμπ αυξάνει δασμούς στην ΕΕ κατά 25% στα οχήματα – Την κατηγορεί ότι δεν τηρεί την εμπορική συμφωνία

