Παραίτηση στον αέρα παρουσιάστριας του RT λόγω Κριμαίας
Αμερικανίδα παρουσιάστρια και ανταποκρίτρια του αμερικανικού τμήματος του αγγλόφωνου ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today (RT) παραιτήθηκε στον αέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια για την κάλυψη των γεγονότων στην Κριμαία.
Αμερικανίδα παρουσιάστρια και ανταποκρίτρια του αμερικανικού τμήματος του αγγλόφωνου ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today (RT) παραιτήθηκε στον αέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια για την κάλυψη των γεγονότων στην Κριμαία.
Την προηγούμενη ημέρα, η συνάδελφός της στο ίδιο κανάλι, Άμπι Μάρτιν, είχε προχωρήσει σε ανοικτή καταδίκη της ρωσικής κατάληψης της Κριμαίας, λέγοντας πως «αυτό που κάνει η Ρωσία είναι λάθος» και πως «καμία πλευρά δεν καλύπτει αντικειμενικά τα γεγονότα».
Η δημοσιογράφος Λιζ Ουόλ ανέφερε με τη σειρά της στον αέρα ότι παραιτείται επειδή δεν συμφωνεί με την στήριξη που παρέχει το δίκτυο Russia Today, που χρηματοδοτείται από τη ρωσική κυβέρνηση, στην στρατιωτική επέμβαση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην περιοχή της Κριμαίας.
Η δημοσιογράφος είπε ότι αντιμετωπίζει πολλά «δεοντολογικά και ηθικά διλήμματα» ως ρεπόρτερ του δικτύου «και αυτός είναι ο λόγος προσωπικά, που δεν μπορώ να είμαι μέρος ενός δικτύου που χρηματοδοτείται από τη ρωσική κυβέρνηση και που εξωραΐζει τις ενέργειες του Πούτιν», είπε, η Ουόλ.
«Είμαι υπερήφανη που είμαι αμερικανίδα και πιστεύω στη διάδοση της αλήθειας, αυτός είναι ο λόγος, που παραιτούμαι από αυτό το δελτίο ειδήσεων» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο σύντροφός της είναι γιατρός σε αμερικανική στρατιωτική βάση και «βλέπει από πρώτο χέρι το τίμημα που πληρώνουν οι άνθρωποι γι αυτήν τη χώρα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η Έλενα Χριστοπούλου δηλώνει αποφασισμένη: «Πλέον δε θέλω να μπλέκω τη φιλία με τη δουλειά»
- Βιλντόζα, Μπράουν και Σορτς: Τι γίνεται στον Παναθηναϊκό με τον «τέταρτο γκαρντ» (vids)
- Θεοδωρικάκος για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: Αθάνατοι ήρωες, δεν τους ξεχνάμε ποτέ
- Σε μια Θεσσαλονίκη ντυμένη στα μαύρα, κάποιες πληγές παραμένουν ανοιχτές
- Ίμια: Συμπεράσματα και διαπιστώσεις
- Ο Αντετοκούνμπο… τρόλαρε εταιρεία προφυλακτικών στα social media: «Δουλεύει το προϊόν σας;» (pics)


