Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Βόρειο Ελλάδα
Διαρκή βελτίωση καταγράφουν οι προσδοκίες των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδας, σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων - ερευνών Interview. Ο Δείκτης Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500) κατέγραψε βελτίωση τον Φεβρουάριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο -1, έναντι -6 τον Ιανουάριο του 2014, -19 τον Δεκέμβριο πέρυσι και -27 τον Φεβρουάριο του 2013.
Διαρκή βελτίωση καταγράφουν οι προσδοκίες των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδας, σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων – ερευνών Interview.
Ο Δείκτης Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500) κατέγραψε βελτίωση τον Φεβρουάριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο -1, έναντι -6 τον Ιανουάριο του 2014, -19 τον Δεκέμβριο πέρυσι και -27 τον Φεβρουάριο του 2013.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ή ανακοίνωση της, τον Φεβρουάριο οι επιχειρήσεις έκριναν σε ποσοστό 24% ότι η κατάσταση τους είναι καλή, έναντι 21% τον Ιανουάριο του 2014. Την ίδια στιγμή, στο 49% διαμορφώθηκε το ποσοστό των επιχειρήσεων της Β. Ελλάδας που δηλώνουν ότι η κατάσταση τους είναι ικανοποιητική, ενώ μειώνεται στο 27%, από 29% τον Ιανουάριο, το ποσοστό όσων λένε ότι είναι κακή.
Για το επόμενο εξάμηνο, ποσοστό 32% των Βορειοελλαδικών επιχειρήσεων, από τις 500 που συμμετέχουν ως δείγμα στις μηνιαίες στατιστικές μετρήσεις του δείκτη, εκτιμούν ότι θα είναι καλύτερη η κατάσταση τους, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 24% τον Ιανουάριο. Στασιμότητα προβλέπει το 39% (49% τον Ιανουάριο) και επιδείνωση το 29%, έναντι 27% τον προηγούμενο μήνα.
Σχεδόν αμετάβλητη παραμένει η τάση των επιχειρηματιών της Β. Ελλάδας για προσλήψεις και κινείται από τον Οκτώβριο του 2013 και μετά, σε επίπεδα άνω του 10%. Ειδικότερα, η πρόθεση απολύσεων φτάνει στο 12%, έναντι 15% τον Ιανουάριο του 2014, ενώ στο 11% (έναντι ποσοστού 12% τον Ιανουάριο) είναι η πιθανότητα για προσλήψεις. Το 77% των Βορειοελλαδικών επιχειρήσεων, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 73% τον προηγούμενο μήνα, επιλέγει να διατηρήσει αμετάβλητο τον αριθμό του προσωπικού του.
Αναφορικά με τον τζίρο της επιχείρησης, οι απαντήσεις τον Φεβρουάριο καταδεικνύουν αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που δηλώνουν πως παρουσίασε ανοδική πορεία (22%, έναντι 20% τον Ιανουάριο). Τέλος, μείωση πωλήσεων αποτυπώνεται από το 51% (44% τον Ιανουάριο του 2014) των επιχειρήσεων, ενώ στασιμότητα αναφέρει το 27%, από 36% τον Ιανουάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- To «ταπεινοί στον τελικό» που είπε ο Μπαρτζώκας και όσα υπολογίζει στη Ρεάλ
- Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα παράνομου στοιχηματισμού στο Κιλκίς – Κέρδη 170.000 ευρώ σε έξι μήνες
- Άγκυρα: Η στιγμή που πεζογέφυρα καταρρέει όταν πέφτει πάνω της φορτηγό – Τρεις τραυματίες
- Τομ Χάρντι: Aπολύθηκε από το MobLand – Καυγάδες, καθυστερήσεις και βεντέτα με την Έλεν Μίρεν – «Σαν βασιλιάς»
- Κύπρος: Την Κυριακή οι βουλευτικές εκλογές – Ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, η Ακροδεξιά και ο… Φειδίας
- Οι μάχες του Ολυμπιακού για δύο ευρωπαϊκά στο πόλο: Το πρόγραμμα ανδρών και γυναικών στο Final Four του Champions League
