H Κίνα αυξάνει κατά 12% τις εξοπλιστικές της δαπάνες
Η Κίνα σκοπεύει να αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες κατά 12,2% φέτος, δίνοντας άλλο ένα σημάδι πως το Πεκίνο σκοπεύει να ενισχύσει τη θέση του ως μία από τις στρατιωτικές υπερδυνάμεις διεθνούς βεληνεκούς. Η αύξηση στα εξοπλιστικά συνάδει με την ενίσχυση των μεγεθών της κινεζικής οικονομίας, αλλά παρακολουθείται στενά από όλες τις χώρες της περιοχής -όπως και τις ΗΠΑ στην άλλη όχθη του Ειρηνικού.
Η Κίνα σκοπεύει να αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες κατά 12,2% φέτος, δίνοντας άλλο ένα σημάδι πως το Πεκίνο σκοπεύει να ενισχύσει τη θέση του ως μία από τις στρατιωτικές υπερδυνάμεις διεθνούς βεληνεκούς.
Η αύξηση στα εξοπλιστικά συνάδει με την ενίσχυση των μεγεθών της κινεζικής οικονομίας, αλλά παρακολουθείται στενά από όλες τις χώρες της περιοχής -όπως και τις ΗΠΑ στην άλλη όχθη του Ειρηνικού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο αμυντικός προϋπολογισμός της Κίνας – ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο, αλλά πολύ πίσω από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών- το τρέχον έτος θα φθάσει τα 95 δισ. ευρώ.
Η κινεζική πολιτική ηγεσία αυξάνει τα τελευταία χρόνια τις αμυντικές της δαπάνες κατά 11,2 % το 2012 και 10,7 % το 2013.
Η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Κίνας αυξάνει και τις ανησυχίες των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και των γειτονικών κρατών, ιδιαίτερα της Ιαπωνίας με την οποία είναι ανοιχτό το θέμα των εδαφικών διαφορών για την κυριαρχία μιας διαφιλονικούμενης συστάδας νησιών με πλούσιο σε υδρογονάνθρακες πυθμένα στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Άρσεναλ, η τέχνη του να υποφέρεις
- Βουλή: Κλήση Τζαβέλλα στη Θεσμών και Διαφάνειας ζητά η Κωνσταντοπούλου – Πιέσεις της αντιπολίτευσης να στηριχθεί η εξεταστική για υποκλοπές
- Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας για τη ζωή του Άντονι Μπουρντέν
- Επίδομα Παιδιού Α21: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα την Παρασκευή 8 Μαΐου
- Ο Δήμος Αμυνταίου ξανά στον σιδηροδρομικό χάρτη
- To Ντουμπάι κλείνει και Οκόμπο!
- Ryanair: Ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι κλείνει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη – Το «παράθυρο» που αφήνει
- Ιταλία: Παγώνια προκαλούν εμφύλιο σε χωριό – «Δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε από τις κραυγές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442