«Τεμένη» με ονοματεπώνυμο προωθεί το υπουργείο Παιδείας
Αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας των χώρων λατρείας για τους μουσουλμάνους προωθεί η αρμόδια Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας, επιχειρώντας να βάλει τάξη στην αναρχία των παράνομων χώρων που λειτουργούν σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.
Αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας των χώρων λατρείας για τους μουσουλμάνους προωθεί η αρμόδια Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας, επιχειρώντας να βάλει τάξη στην αναρχία των παράνομων χώρων που λειτουργούν σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.
Σύμφωνα με το Έθνος της Τετάρτης, το νέο πλαίσιο προβλέπει αυστηρή διαδικασία αδειοδότησης για τα «τζαμιά», θα επιβάλλεται η ανάρτηση ταμπέλας με τα στοιχεία της θρησκευτικής κοινότητας που κάνει χρήση του χώρου.
Προϋπόθεση θα είναι η υποβολή αίτησης για τον μέγιστο αριθμό πιστών, ενώ στην άδεια θα αναγράφονται αναλυτικά οι διευθύνσεις και τα πλήρη στοιχεία των αιτούντων.
Επίσης, θα ζητούνται έγγραφα από την υγειονομική υπηρεσία, πιστοποιητικό πυρασφάλειας και βεβαίωση μηχανικού για ηχομόνωση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι νέες ρυθμίσεις στοχεύουν να αντιμετωπίσουν προβληματικές καταστάσεις που έχουν παρατηρηθεί σε υπόγεια, αποθήκες ή και διαμερίσματα πολυκατοικιών, όπου σε ακατάλληλους χώρους στριμώχνονται δεκάδες άτομα για να προσευχηθούν.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου