Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ΠΟΜΙΔΑ για την υπερφορολόγηση των ακίνητων
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και η Λάρισα, στις 14, 15 και 16 Μαρτίου, αντιδρώντας στην επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), στη φορολογία «υπεραξίας» στην πώληση ακινήτων, αλλά σε φορολογικά μέτρα που οδηγούν σε «κατεδάφιση» της ακίνητης περιουσίας.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και η Λάρισα, στις 14, 15 και 16 Μαρτίου, αντιδρώντας στην επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), στη φορολογία «υπεραξίας» στην πώληση ακινήτων, αλλά σε φορολογικά μέτρα που οδηγούν σε «κατεδάφιση» της ακίνητης περιουσίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις συγκεντρώσεις κύριος ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της UIPI, Στράτος Παραδιάς, και τα στελέχη της ΠΟΜΙΔΑ Τ.Βάππας, δικηγόρος και Νίκος Κεχαγιάογλου, ασφαλιστικός σύμβουλος
Τα θέματα:
- Διπλός «Ενιαίος» Φόρος Ακίνητης Περιουσίας «ΕΝΦΙΑ». Δημευτική φορολόγηση οικοπέδων-απρόσοδων ακινήτων, με ανύπαρκτες αντικειμενικές αξίες, πρόστιμα, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και ποινές φυλάκισης σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν.
- Ζητήματα αντισυνταγματικότητας-προσφυγές κατά του «ΕΝΦΙΑ».
- Πρόταση ΠΟΜΙΔΑ για αποποινικοποίηση της αντικειμενικής αδυναμίας πληρωμής του φόρου- εκχώρησης ακινήτων αντί πληρωμής φόρων.
- Νέες ρυθμίσεις για τις εμπορικές μισθώσεις. Επιτροπές Διακανονισμού Μισθώσεων.
- Φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων, τεκμήριο αγοράς ακινήτου βάσει αντικειμενικής αξίας.
- Τεκμαρτή φορολόγηση ιδιοκατοίκησης με το νέο ΚΦΕ.
- Αυτοτελής φορολόγηση μισθωμάτων, εκχώρηση ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο, ηλεκτρονική κατάθεση μισθωτηρίων.
- Δήλωση αυθαιρέτων με το νόμο 4178/2013, ενεργειακά πιστοποιητικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διπλασιάστηκαν οι αρκούδες στην Ελλάδα μέσα σε έξι χρόνια – Τι δείχνει έρευνα του Αρκτούρου
- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Πέσιτς: «Αυτό που κάνει η Euroleague είναι καταστροφικό»
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν