Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ΠΟΜΙΔΑ για την υπερφορολόγηση των ακίνητων
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και η Λάρισα, στις 14, 15 και 16 Μαρτίου, αντιδρώντας στην επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), στη φορολογία «υπεραξίας» στην πώληση ακινήτων, αλλά σε φορολογικά μέτρα που οδηγούν σε «κατεδάφιση» της ακίνητης περιουσίας.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και η Λάρισα, στις 14, 15 και 16 Μαρτίου, αντιδρώντας στην επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), στη φορολογία «υπεραξίας» στην πώληση ακινήτων, αλλά σε φορολογικά μέτρα που οδηγούν σε «κατεδάφιση» της ακίνητης περιουσίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις συγκεντρώσεις κύριος ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της UIPI, Στράτος Παραδιάς, και τα στελέχη της ΠΟΜΙΔΑ Τ.Βάππας, δικηγόρος και Νίκος Κεχαγιάογλου, ασφαλιστικός σύμβουλος
Τα θέματα:
- Διπλός «Ενιαίος» Φόρος Ακίνητης Περιουσίας «ΕΝΦΙΑ». Δημευτική φορολόγηση οικοπέδων-απρόσοδων ακινήτων, με ανύπαρκτες αντικειμενικές αξίες, πρόστιμα, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και ποινές φυλάκισης σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν.
- Ζητήματα αντισυνταγματικότητας-προσφυγές κατά του «ΕΝΦΙΑ».
- Πρόταση ΠΟΜΙΔΑ για αποποινικοποίηση της αντικειμενικής αδυναμίας πληρωμής του φόρου- εκχώρησης ακινήτων αντί πληρωμής φόρων.
- Νέες ρυθμίσεις για τις εμπορικές μισθώσεις. Επιτροπές Διακανονισμού Μισθώσεων.
- Φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων, τεκμήριο αγοράς ακινήτου βάσει αντικειμενικής αξίας.
- Τεκμαρτή φορολόγηση ιδιοκατοίκησης με το νέο ΚΦΕ.
- Αυτοτελής φορολόγηση μισθωμάτων, εκχώρηση ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο, ηλεκτρονική κατάθεση μισθωτηρίων.
- Δήλωση αυθαιρέτων με το νόμο 4178/2013, ενεργειακά πιστοποιητικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442