Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακόμη ανακαλύπτουν τούνελ κάτω από το Αλκατράζ

Ακόμη ανακαλύπτουν τούνελ κάτω από το Αλκατράζ

Πολλά από τα σκοτεινά μυστικά του Αλκατράζ έχουν αποκαλυφθεί με το πέρασμα του χρόνου, όμως ο «Βράχος» εξακολουθεί να εκπλήσσει τους μελετητές του. Επιστήμονες, χρησιμοποιώντας ειδικό ραντάρ, ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα δίκτυο τούνελ κάτω από τη νησίδα στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

Πολλά από τα σκοτεινά μυστικά του Αλκατράζ έχουν αποκαλυφθεί με το πέρασμα του χρόνου, όμως ο «Βράχος» εξακολουθεί να εκπλήσσει τους μελετητές του.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας, χρησιμοποιώντας ειδικό ραντάρ χαρτογράφησης του υπεδάφους, ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα δίκτυο τούνελ κάτω από τη νησίδα στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

Όμως γιατί υπήρχαν αυτά τα τούνελ; Οι ειδικοί σπεύδουν να αποθαρρύνουν ευφάνταστα χολιγουντιανά σενάρια αποδράσεων και προτείνουν μία πιο απλή ερμηνεία.

Ήδη από το δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα, και πριν γίνει η περίφημη ομοσπονδιακή φυλακή υψίστης ασφαλείας που όλοι γνωρίζουν (1934), το Αλκατράζ βρίσκονταν στα χέρια του στρατού.

Η νησίδα χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως οχυρό και αργότερα ως στρατιωτική φυλακή, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι τα τούνελ είναι του 19ου αιώνα και δημιουργήθηκαν από το στρατό. Πιστεύουν μάλιστα ότι κάποιες από τις απεικονίσεις στο ραντάρ είναι αποθήκες πυρομαχικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024