Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» θα απονεμηθεί στις 10 Μαρτίου
Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» θα απονεμηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν». Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Το […]
Οι τέσσερις υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν», με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:
–Ιωάννης Καπελέρης για τη συμμετοχή του στο «Supernova» των Φωτεινής Αθερίδου/Βασίλη Μαυρογεωργίου, σε σκηνοθεσία Φωτεινής Αθερίδου/Βασίλη Μαυρογεωργίου (Faust).
–Δημήτρης Μοθωναίος για τη συμμετοχή του στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου(Θέατρο του Νέου Κόσμου)
–Κωνσταντίνος Μπιμπής για τη συμμετοχή του στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» των Κώστα Γάκη/Αθηνάς Μουστάκα/Κωνσταντίνου Μπιμπή, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης)
–Γιώργος Χρυσοστόμου για τη συμμετοχή του στο «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες)
Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. Για το Δημήτρη Χορν θα μιλήσει ο Σπύρος Ευαγγελάτος. Στο θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).
Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Χάρης Φραγκούλης, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.
Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
- Καμερούν: Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει έναν κόσμο που «ρημάζεται από τυράννους»
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά ΥΠΕΝ για την πολεοδόμηση σε περιοχές Natura
- «Στη λίστα για τον πάγκο του Άρη ο Λάκοβιτς» (pic)
- Η γη της ελιάς: Μια απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις
- Η Μάρω Κοντού στην Επίδαυρο: Μια αναδρομή σε μια σπουδαία πορεία και μια συγκινητική συνάντηση με το παρελθόν
- Ουγγαρία: Από γραφείο κοντά στο Κοινοβούλιο θα κυβερνήσει ο Μαγιάρ, μακριά από το «Παλάτι» του Όρμπαν