Στις 15-16 Μαρτίου η 3η Πανελλήνια Διημερίδα Εφαρμοσμένης Εργαστηριακής Ιατρικής
O MEDISYN - Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Εργαστηριακών Ιατρών οργανώνει την 3η Διημερίδα Εφαρμοσμένης Εργαστηριακής Ιατρικής στις 15 και 16 Μαρτίου 2014 στην Αθήνα, στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των επιστημόνων της υγείας πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα.
O MEDISYN – Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Εργαστηριακών Ιατρών οργανώνει την 3η Διημερίδα Εφαρμοσμένης Εργαστηριακής Ιατρικής στις 15 και 16 Μαρτίου 2014 στην Αθήνα, στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των επιστημόνων της υγείας πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα.
Η θεματολογία της Επιστημονικής Διημερίδας άπτεται ζητημάτων καθημερινής ιατρικής πρακτικής και αναλύεται σε 7 θεματικές ενότητες αιχμής:
- ΜΥΕΛΟΔΥΣΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ
- ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΠΑΙΔΩΝ
- ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ-ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ
- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ
- ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ-ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
- ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ
- ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΟΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΣ
Τα παραπάνω θέματα θα αναπτυχθούν από διακεκριμένους επιστήμονες στο χώρο της Υγείας.
Πεποίθηση των Εργαστηριακών Ιατρών, μελών του MEDISYN, είναι ότι η Εργαστηριακή Ιατρική χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τη συνεργασία όλων των ειδικοτήτων και η ενσωμάτωση νέας γνώσης απαιτεί την ενίσχυση ενός μηχανισμού επικοινωνίας και συνεργασίας.
Οι ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών, σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα στο χώρο της υγείας και της κοινωνίας γενικότερα, καλύπτονται μόνο σε περιβάλλον φροντίδας, από επιστήμονες με κοινή γλώσσα και αντίληψη ως προς την παροχή υψηλού επιπέδου εργαστηριακών υπηρεσιών.
Όπως σημειώνει η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Διημερίδας MEDISYN,Ευαγγελία Κουσκούνη, «η Επιστημονική Διημερίδα Εφαρμοσμένης Εργαστηριακής Ιατρικής φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ εργαστηριακών και κλινικών ειδικοτήτων».
health.in.gr
- Σομαλιλάνδη: Κατά της αναγνώρισής της η Ελλάδα στο ΣΑ του ΟΗΕ
- Ισραήλ: Δεκάδες μαχητικά παρήγγειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Boeing για λογαριασμό της ισραηλινής αεροπορίας
- Παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία, η Δανία θα αγοράσει στρατιωτικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
- Ειρηνικός: 2 νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά πλεούμενου σε διεθνή ύδατα
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση