Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
VW CrossPolo, Polo GT και ΒlueMotion 2014: Η

VW CrossPolo, Polo GT και ΒlueMotion 2014: Η «παρέα» συμπληρώνεται

To προσφάτως ανανεωμένο Polo θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του σε πλήρη ανάπτυξη στη Γενεύη καθώς η VW αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες και των υπόλοιπων εκδοχών αμαξώματος-κινητήρα του supermini.


Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε πριν λίγο καιρό την ανανεωμένη εκδοχή του VW Polo στην τρίθυρη και πεντάθυρη απλή εκδοχή του δίνοντας ραντεβού στην έκθεση της Γενεύης και πλέον, παρουσιάζει και τις υπόλοιπες ανανεωμένες εκδόσεις της γκάμας του γερμανικού μοντέλου που θα παρουσιαστούν επίσης στην ελβετική έκθεση.

Ξεκινώντας από το CrossPolo, η off-road έμπνευσης έκδοση του γερμανικού supermini αποκτά ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και ανασχεδιασμένα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και στους θόλους ενώ, ξεχωρίζουν και οι ασημί προσθήκες στις ράγες οροφής.

Ωστόσο, όπως ισχύει και με την τρίθυρη/πεντάθυρη έκδοση του supermini οι σημαντικότερες αλλαγές έχουν συντελεστεί στην γκάμα κινητήρων όπου πρωταγωνιστούν οι νέοι τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης αλλά και οι νέοι κινητήρες πετρελαίου.

Αναλυτικά στην γκάμα βενζίνης τη διαφορά κάνει ο τρικύλινδρος TSI κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,0 λίτρου, ο οποίος θα αποδίδει 90 ίππους, καταναλώνοντας μόλις 4,1 λίτρα/100 χλμ. Η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση βενζίνης του 1,0 λίτρου στο TSI Bluemotion θα είναι διαθέσιμη το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Τους 110 ίππους θα φτάνει η ισχύς στην έκδοση των 1,2 λίτρων, ενώ με 10 επιπλέον ίππους θα προσφέρεται η έκδοση Blue GT, καθώς ο υπερτροφοδοτούμενος TSI των 1,4 λίτρων με το σύστημα αδρανοποίησης κυλίνδρων, θα αποδίδει πλέον 150 ίππους.

Σε ό,τι αφορά τις σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις της έκδοσης Blue GT διαθέτει κατά 1,5 εκατοστό μικρότερη απόσταση από το έδαφος και τροχούς 17 ιντσών ενώ, πλέον επωφελείται από πιο αδρούς προφυλακτήρες, ανασχεδιασμένα πλευρικά τμήματα και ένα νέο spoiler.

Από αύξηση ισχύος επωφελείται και η έκδοση GTI η οποία θα προσφέρεται με 192 ίππους, έχοντας «κερδίσει» 12 επιπλέον ίππους σε σύγκριση με τη σημερινή εκδοχή της.

Στην γκάμα του Polo θα διατηρηθούν οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες βενζίνης, με αφετηρία τα 1,2 λίτρα και τους 60 ίππους.

Από εκεί και πέρα το γερμανικό supermini έχει να παρουσιάσει τρεις νέους, τρικύλινδρους κινητήρες diesel χωρητικότητας 1,4 λίτρων, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους μέχρι σήμερα γνωστούς πετρελαιοκινητήρες των 1,2 και 1,6 λίτρων.

Οι νέοι, τρικύλινδροι κινητήρες diesel θα αποδίδουν 75, 90 και 105 ίππους, πληρώντας τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων EU6.

Στην περίπτωση, μάλιστα, της μικρότερης, σε ισχύ, έκδοσης, η μέση κατανάλωση καυσίμου δεν θα ξεπερνά τα 3,2 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 82 γραμμ./χλμ.

Παράλληλα σε όλες τις εκδόσεις του Polo o εξοπλισμός εμπλουτίζεται με όλες τις εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας που υπάρχουν και στις μεγαλύτερες προτάσεις του γερμανού κατασκευαστή και στις οποίες συγκαταλέγονται το σύστημα Automatic Post-Collision Braking System το οποίο ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες μιας δεύτερης ανεξέλεγκτης σύγκρουσης, το σύστημα αυτόματης ενεργοποίησης του συστήματος πέδησης City Emergency Braking για την αποτροπή ατυχημάτων, αυτόματο Cruise Control και σύστημα ειδοποίησης του οδηγού.

Παράλληλα ως επιλογή θα διατίθεται το σύστημα Sport Select το οποίο παρέχει τη δυνατότητα παραμετροποίησης της απόσβεσης των αμορτισέρ μέσω δύο επιλογών και το οποίο, σε συνδυασμό με τις συνολικές βελτιώσεις στην ανάρτηση αλλά και στο σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού του ανανεωμένου Polo, θα προσφέρει μια βελτιωμένη και πιο δυναμική οδηγική εμπειρία.

To παρών στην ανανέωση όλων των εκδόσεων αμαξώματος και κινητήρα του VW Polo, δίνει και, το γνωστό από το Golf, σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης το οποίο αποτελείται από οθόνη αφής η οποία είναι διαχειρίσιμη με κινήσεις ανάλογες με αυτές που αναγνωρίζουν τα smartphones.

auto.in.gr

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024