Το νέο Land Rover Freelander επανέρχεται με μια νέα σειρά πιο κοντινών εικόνων του καθώς συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης στο σκανδιναβικό βορρά.

Οι κοντινότερες λήψεις επιβεβαιώνουν την αύξηση των διαστάσεων του και τις σχεδιαστικές του επιρροές από το Evoque, στην πλατφόρμα του οποίου και θα βασίζεται αλλά και από το Range Rover Sport.

Στο μπροστινό του τμήμα ξεχωρίζουν τα LED αιχμηρά φωτιστικά σώματα που πλαισιώνουν την χαρακτηριστικά έντονη γρίλια της φίρμας, ενώ στις αναλογίες του Freelander καθοριστικό ρόλο παίζει η νέα πιο coupe γραμμή της οροφής η οποία καταλήγει σε spoiler. Χαμηλότερα, διακρίνεται η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Μαζί με το πάτωμα του Evoque το Freelander αναμένεται να υιοθετήσει και την γκάμα κινητήρων του περιλαμβάνοντας κινητήρες diesel 2,2 λίτρων 150 και 190 ίππων και δίλιτρο κινητήρα βενζίνης με απόδοση 240 ίππους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η φίρμα φέρεται να εξελίσσει και νέους τετρακύλινδρους κινητήρες οι οποίοι θα προσφέρουν βελτιωμένα μεγέθη κατανάλωσης και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και οι οποίοι πιθανότατα θα κάνουν πρεμιέρα μαζί με το Freelander.

AUTOMEDIA