Γαλάζιες σκέψεις στήριξης του Γ.Σγουρού για την περιφέρεια Αττικής
Η περιφέρεια Αττικής εξακολουθεί να αποτελεί τον μεγάλο «πονοκέφαλο» για τη ΝΔ, ωστόσο, αρκετοί υποψήφιοι ή νυν δήμαρχοι από το γαλάζιο στρατόπεδο τοποθετούνται ανοικτά υπέρ του Γιάννη Σγουρού. Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την περίπτωση στήριξης του νυν δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη για την περιφέρεια.
Η περιφέρεια Αττικής εξακολουθεί να αποτελεί τον μεγάλο «πονοκέφαλο» για τη ΝΔ, ωστόσο, αρκετοί υποψήφιοι ή νυν δήμαρχοι από το γαλάζιο στρατόπεδο τοποθετούνται ανοικτά υπέρ του Γιάννη Σγουρού.
Το Σαββατοκύριακο αρκετά γαλάζια στελέχη τοποθετήθηκαν ανοικτά υπέρ του νυν περιφερειάρχη. Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης δήλωσε σε εκπομπή του Mega: «Έχουμε έναν περιφερειάρχη αποδεδειγμένα έντιμο και ικανό. Όλοι οι δήμαρχοι είναι ενθουσιασμένοι μαζί του, τον αποκαλούν αδελφό.»
Αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής εκτίμησε ότι το κόμμα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό.
Ο ίδιος ο Γιάννης Σγουρός έχει κατ΄επανάληψη δηλώσει σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ότι θα ανακοινώσει σύντομα τις αποφάσεις του αν θα διεκδικήσει την περιφέρεια για μια ακόμα θητεία.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την περίπτωση στήριξης του νυν δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη για την περιφέρεια.
Σύμφωνα με Τα Νέα, αναμένονται τα αποτελέσματα μετρήσεων για τις «επιδόσεις» του κ. Παχατουρίδη σε περίπτωση που διεκδικήσει την περιφέρεια.
Πάντως, ο ίδιος ο κ. Παχατουρίδης δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι τυχόν υποψηφιότητά του για την περιφέρεια θα έχει αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά.
Πάντως, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Έθνους, στη ΝΔ εξετάζουν και ένα ακόμα σενάριο: τη στήριξη ενός προσώπου που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας, ώστε στον β’ γύρο να υποστηριχθεί τελικά ο Γιάννης Σγουρός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442