Forever Tango: Το «Dirty Dancing» της Αργεντινής
Τρία χρόνια μετά την πρώτη του συνάντηση με το κοινό της Αθήνας, το Forever Tango, η μακροβιότερη παραγωγή tango στην ιστορία του Broadway, επιστρέφει ξανά στο Θέατρο Badminton για δύο παραστάσεις στις 25 και στις 26 Μαρτίου 2014. Τρία χρόνια μετά την πρώτη του συνάντηση με το κοινό της Αθήνας, το Forever Tango, η μακροβιότερη […]
Τρία χρόνια μετά την πρώτη του συνάντηση με το κοινό της Αθήνας, το Forever Tango, η μακροβιότερη παραγωγή tango στην ιστορία του Broadway, επιστρέφει ξανά στο Θέατρο Badminton, για δύο παραστάσεις, 25 και 26 Μαρτίου 2014.
Ο σκηνοθέτης Luis Bravo στην παράστασή του αφηγείται ολόκληρη τη διαδρομή του tango, από τις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες έως τα σαλόνια και τη διεθνή καταξίωση. Το Forever Tango είναι ένα παθιασμένο, ερωτικό, έντονα αισθησιακό ταξίδι. Είναι η ιστορία του διασημότερου «αμαρτωλού» χορού, του αργεντίνικου «Dirty Dancing», αν προτιμάτε.

Στην παράσταστη το κοινό θα απολαύσει 14 από τους κορυφαίους χορευτές tango παγκοσμίως, έναν τραγουδιστή και ενδεκαμελή ορχήστρα, όπου τον πρώτο ρόλο έχει το bandoneon, το κατεξοχήν όργανο του tango.
Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης έχει δηλώσει: «Το tango είναι ένα αίσθημα που χορεύεται. Είναι παθιασμένο και μελαγχολικό. Περισσότερο κι από χορός, το tango είναι μουσική, θέατρο, μια ολόκληρη κουλτούρα, ένας τρόπος ζωής».

Το Forever Tango έκανε την πρεμιέρα του το 1990 στο Σαν Ντιέγκο και εικονογραφεί, μέσα από καταιγιστικές χορογραφίες και μεθυστική μουσική, τη γέννηση του tango. Στη συνέχεια έσπασε τα ταμεία στο Broadway και αποθεώθηκε από 7.000.000 θεατές σε πάνω από 50 πόλεις σε όλον τον κόσμο, ενώ κέρδισε το βραβείο Simpatia στο Φεστιβάλ του Σπολέτο και πολλές υποψηφιότητες για βραβεία Tony και Drama Desk.
| Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή Παραστάσεις: Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 Ώρα έναρξης: 20:30 Τιμές εισιτηρίων: Α ΖΩΝΗ – 48 ευρώ, Β ΖΩΝΗ – 40 ευρώ, Γ ΖΩΝΗ – 30 ευρώ, Δ ΖΩΝΗ – 20 ευρώ, Ε ΖΩΝΗ – 12 ευρώ & Φοιτητικό/ανέργων – 9 ευρώ Προπώληση: 210 8840600 – abcd.gr – viva.gr – Καταστήματα Public – Παπασωτηρίου & Seven Spots |
- Η τρομερή ανάρτηση του Κόντη για τον ΟΦΗ: «Τα παιδιά έδειξαν τι σημαίνει να παίζεις για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου»
- Γάζα: Το νερό «όπλο» του Ισραήλ για την «τιμωρία» των Παλαιστινίων
- Ρόδος: 45χρονος προσπάθησε να ρίξει αυτοκίνητο με τη εν διαστάσει σύζυγο και το παιδί του σε γκρεμό
- ΠΑΟΚ: Συνάντηση Σαββίδη – Λουτσέσκου για το μέλλον
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΕ’)
- Κίνηση στους δρόμους: Ντελαπάρισε φορτηγό στη Βουλιαγμένη – Σημειωτόν τα αυτοκίνητα στο λεκανοπέδιο
