Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στον εισαγγελέα άλλα επτά άτομα για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Στον εισαγγελέα άλλα επτά άτομα για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Στην Eισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν ένας υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ, τέσσερις οδηγοί βυτιοφόρων, ένας εργάτης και ένας πρατηριούχος, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων. Ο συνήγορος του υπαλλήλου του ΥΠΕΚΑ υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου. Το Σάββατο, ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρομήτου Γ.Σπανός, καθώς και άλλα τρία άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέοι και θα οδηγηθούν στη φυλακή τη Δευτέρα.

Στην Eισαγγελία Πειραιά, και συγκεκριμένα στον έβδομο ανακριτή, οδηγήθηκαν την Κυριακή ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τέσσερις οδηγοί βυτιοφόρων, ένας εργάτης και ένας πρατηριούχος, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων που αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο συνήγορος του υπαλλήλου του ΥΠΕΚΑ υπέβαλε στον 7ο ανακριτή ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου. Ο συνήγορός του δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πελάτης του ολοκλήρωσε την απολογία του στον ανακριτή και ότι η ένσταση του για το κατηγορητήριο θα κριθεί από το δικαστικό συμβούλιο.

Στην ένσταση ακυρότητας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «στο κατηγορητήριο δεν ορίζεται η ποσότητα του λαθρεμπορεύματος η οποία έχει κατασχεθεί, παρά μόνο η αξία του ανύπαρκτου λαθρεμπορεύματος» και ότι «δεν υπάρχει λαθρεμπορία χωρίς λαθρεμπόρευμα όπως και ανθρωποκτονία χωρίς νεκρό!»

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα -στελέχη κρατικών υπηρεσιών, οδηγοί βυτιοφόρων και πρατηριούχοι- εκ των οποίων τα 15 έχουν συλληφθεί. Οι συλληφθέντες έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες: Η πρώτη απολογήθηκε το Σάββατο, η δεύτερη απολογείται σήμερα και η τρίτη αύριο, Δευτέρα.

Μετά την απολογία τους στον ανακριτή και τον εισαγγελέα, το Σάββατο, ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρομήτου Γ.Σπανός και άλλα τρία άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέοι, κρατούνται στη ΓΑΔΑ και θα οδηγηθούν στη φυλακή τη Δευτέρα. Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκε μία γυναίκα, συνιδιοκτήτρια
πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Οι συνήγοροι του Γ.Σπανού χαρακτήρισαν άδικη και αυστηρή την απόφαση για προφυλάκιση του προέδρου της ΕΤΕΚΑ. Ανέφεραν ότι στα χέρια τους δεν έχουν ακόμα την αιτιολογική έκθεση, αλλά εκτίμησαν ότι ο Γ.Σπανός κρατήθηκε ως ύποπτος για τέλεση νέων αδικημάτων.

Στο ανακοίνωση της απόφασης δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια από συγγενείς κατηγορουμένων, εργαζόμενους της ΕΤΕΚΑ και οπαδούς του Ατρομήτου με αποτέλεσμα να υπάρξει προπηλακισμός τηλεοπτικών συνεργείων και επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ. Σήμερα, Κυριακή, το κλίμα έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά είναι ήρεμο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης μιλώντας στους δημοσιογράφους είπαν ότι στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής, το ποσό των διαφυγόντων δασμών και φόρων κατ’ εκτίμηση δεν είναι 3,5 εκατ. ευρώ όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ, αλλά 662.800 ευρώ. Αναφορικά με την πολυκατοικία δήλωσαν ότι αφορά καταγγελία πολιτών για όχληση από τη λειτουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων.

* Αυξημένα μέτρα έχουν ληφθεί ήδη από την αστυνομία για το παιχνίδι του Ατρομήτου την Κυριακή στο Περιστέρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024