Μαργκότ Φοντέιν: η μπαλαρίνα με την αρμονική κίνηση και την τέλεια τεχνική
...

Με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ
To 1933 επιστρέφει στη γεννετειρά της και παρακολουθεί μαθήματα στο Vic-Wells Ballet School που υπήρξε πρόγονος της σημερινής Βασιλικής Ακαδημίας Χορού όπου περνάει τις τάξεις με πολύ μεγάλη άνεση.

Το 1939 -μέσα σε έξι χρόνια- αναδείχθηκε ως πρίμα μπαλαρίνα και είχε χορέψει όλους τους μεγάλους κλασικούς ρόλους «Λίμνη των κύκνων», «Ωραία Κοιμωμένη» και «Ζιζέλ».
Αργότερα συνεργάστηκε με το χορογράφο Φρέντερικ Άστον όπου ενσάρκωσε πολλούς καινούριους ρόλους -«Όρντιν», «Δάφνις και Χλόη», «Σύλβια»- τους οποίους παρουσίασε σε όλες τις μεγάλες σκηνές της Ευρώπης.
Επίσης συνεργάστηκε με τον Roland Petit και τη Martha Graham.
Το 1949 έγινε διάσημη και στην Αμερική μετά από μια περιοδεία που έκανε με την Ακαδημία.
H πρώτη της εμφάνιση στο πλευρό του Ρούντολφ Νουρέγιεφ ήταν το 1962 στη «Ζιζέλ». Ακολούθησε το μπαλέτο «Μαργαρίτα και Αρμάνδος» και πολλές ακόμη συνεργασίες και χάρη στο Νουρέγιεφ και το τέλειο δέσιμό τους συνέχισε τον χορό μέχρι τα 58 της!

Από μια επίσκεψή της στο Ναύπλιο το 1951 με τον ζωγράφο John Craxton
Η Φοντέιν δημιούργησε «σχολή» χάρη στη λυρική και αρμονική της κίνηση καθώς και την τέλεια τεχνική της.
Το 2010 αποκαλύφθηκε ότι η διάσημη Βρετανίδα μπαλαρίνα ήταν αναμεμειγμένη σε απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του Παναμά τη δεκαετία του 1950, όπου τη συνωμοσία κατά της πακιστανικής κυβέρνησης υποστήριζε ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο. Οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας 51 χρόνια μετά, μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποδειχθεί.
Τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα έζησε στον Παναμά.
Eπιμέλεια: Μαρία Παπουτσή
entertainment.in.gr
- Ελληνική οικονομία: Η επόμενη «μάχη» μετά το δημόσιο χρέος
- Γιατί ο Μέσι είναι νοκ άουτ απο το All Star game του MLS
- Βόλος: Νεκρός εντοπίστηκε 65χρονος έπειτα από φωτιά στο σπίτι του
- Μότσαρτ: Ο σπεκουλαδόρος δούκας, η απλήρωτη αμοιβή και το χειρόγραφο που βρέθηκε 248 χρόνια αργότερα
- Λαμία: Μητέρα κρατούσε αγκαλιά το νεκρό παιδί της για πάνω από ένα 24ωρο
- Ασπίδα του προέδρου της Αργεντινής στην εθνική ομάδα
- Πυρκαγιές σε Γαλλία και Ισπανία: Πάνω από 300.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους – Ανησυχία στην ΕΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής και το «θαύμα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442