Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο αγροτών στα διόδια Νεστάνης
Σε εξέλιξη είναι στα διόδια Νεστάνης, επί του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Κορίνθου, μεγάλη συγκέντρωση αγροτών απ' όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου. Με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών συναντήθηκε ο Φώτης Κουβέλης, ενώ συνάντηση έχει προγραμματιστεί και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι αγρότες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, σήμερα Παρασκευή τη σκυτάλη πήρε η Πελοπόννησος.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη στα διόδια Νεστάνης, επί του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης – Κορίνθου, μεγάλη συγκέντρωση αγροτών απ’ όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Οι αγρότες με τρακτέρ, κυρίως όμως με αγροτικά αυτοκίνητα -πολλά από αυτά γεμάτα πορτοκάλια που μένουν αδιάθετα γιατί δεν υπάρχει εξαγωγή- έχουν φτάσει από όλους τους νομούς.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, κυρίως από τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, έχουν απλώσει πανό στα διόδια που γράφουν: «Βουλευτές ξυπνάτε οι αγρότες δεν ξεχνούν και τιμωρούν», «Όχι στο νομοσχέδιο του θανάτου. Όχι στην Εξαθλίωση» και διαμαρτύρονται, ζητώντας κατά βάση, η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα νέα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες, ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
Στο σημείο υπάρχει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας κι έχουν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ένταση, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά με χαμηλές όμως ταχύτητες, γιατί οι αγρότες έχουν αρχίσει να μοιράζουν φυλλάδια και πορτοκάλια σε συσκευασίες.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ίσως συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί στον αυτοκινητόδρομο, αφού συνεχώς καταφθάνουν αγρότες μέχρι και από την περιοχή της Αιγιαλείας.
Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας αποφάσισαν την Πέμπτη, μετά από ένα μήνα κινητοποίησης, να αποχωρήσουν και έδωσαν νέο ραντεβού στον εορτασμό του Κιλελέρ στις 9 Μαρτίου, με συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή.
Με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών συναντήθηκε ο Φώτης Κουβέλης, ενώ συνάντηση έχει προγραμματιστεί και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
«Τα αιτήματα τους είναι απόλυτα δίκαια, δεν ζητούν προνομιακές ρυθμίσεις, ζητούν εκείνες τις ρυθμίσεις που αντιστοιχούν με την ιδιαιτερότητα του κλάδου των αγροτών και ταυτόχρονα είναι ρυθμίσεις, που στο βαθμό που θα πρέπει να γίνουν και πρέπει να γίνουν, θα βελτιώσουν και θα ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, την αγροτική οικονομία πάνω στην οποία πρέπει να βασιστεί η κάθε διαδικασία εξόδου της χώρας μας, από τα αδιέξοδα στα οποία σήμερα βρίσκεται» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Ο Φ.Κουβέλης τόνισε ότι στις 10 Μαρτίου η ΔΗΜΑΡ φέρνει το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής «και εκεί πια ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση οφείλουν να μιλήσουν και για την αθέτηση των όσων είχαν υποσχεθεί στους αγρότες αλλά και για το ποιες ενέργειες πρέπει να κάνουν και από ποιες παραλήψεις πρέπει να απομακρυνθούν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
- Μύκονος: «Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών διέθετε 30χρονος – Διακινούσε ακόμα και παραισθησιογόνα μανιτάρια σε σκόνη
- Ρωσία: Τα πλήγματα της Ουκρανίας δεν θα μείνουν χωρίς την ενδεδειγμένη απάντηση
- «Νοσεί» το ΕΣΥ – Χειροπέδες στον μοναδικό γιατρό του Καστελόριζου μετά από μήνυση του δημάρχου
- Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου 10 στρέμματα
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)










![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-315x220.webp)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442