Μπορεί η ανανεωμένη εκδοχή του μέχρι σήμερα γνωστού Hyundai i20 να μετρά μόλις δύο χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά, παρόλα αυτά η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία δείχνει έτοιμη να περάσει στην παραγωγή τη δεύτερη, κατά σειρά, γενιά του δημοφιλούς στη χώρα μας super mini.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο Hyundai i20 πρόκειται να υιοθετήσει αρκετά από τα σχεδιαστικά γνωρίσματα του επίσης νέου i10, αυξάνοντας παράλληλα και τις εξωτερικές του διαστάσεις.

Χάρη στην αύξηση στο συνολικό μήκος του αμαξώματος και ειδικότερα του μεταξονίου, το νέο i20 θα προσφέρει μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό του, υποστηρίζοντας με μεγαλύτερη ευκολία τον τίτλο του super mini.

Την αρχή στους κινητήρες βενζίνης θα κάνει ένα τρικύλινδρο σύνολο χωρητικότητας 1,0 λίτρου, ωστόσο, για τους απαιτητικότερους θα υπάρξει και ένα τετρακύλινδρο μοτέρ 1,25 λίτρων.

Δύο επιλογές θα προσφέρει και η πετρελαιοκίνητη γκάμα του νέου i20, καθώς πέρα από τον τρίκυλνδρο κινητήρα των 1,1 λίτρων, θα διατίθεται και το ισχυρότερο, τετρακύλινδρο σύνολο των 1,4 λίτρων.

Να σημειώσουμε ότι πολύ σύντομα στην γκάμα των αυτοκινήτων πόλης της Hyundai πρόκειται να προστεθεί το ix20, ένα αστικών προδιαγραφών crossover με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

AUTOMEDIA