Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προεδρική υπογραφή πήρε ο αυστηρός νόμος για το Διαδίκτυο στην Τουρκία

Προεδρική υπογραφή πήρε ο αυστηρός νόμος για το Διαδίκτυο στην Τουρκία

Τον νόμο για «δερβέναγα» στο Διαδίκτυο, που είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, κύρωσε ο τούρκος πρόεδρος, με την επιφύλαξη να γίνουν τροποποιήσεις σε δύο σημεία του που ο ίδιος θεωρεί προβληματικά. Την προεδρική υπογραφή πήρε και ο νόμος για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, που είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών (η οποία είχε καταλήξει και σε ξύλο στην Εθνοσυνέλευση).

Τον νόμο για «δερβέναγα» στο Διαδίκτυο, που είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, κύρωσε ο τούρκος πρόεδρος, με την επιφύλαξη να γίνουν τροποποιήσεις σε δύο σημεία του που ο ίδιος θεωρεί προβληματικά.

Την προεδρική υπογραφή πήρε και ο νόμος για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, που είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών (η οποία είχε καταλήξει και σε ξύλο στην Εθνοσυνέλευση).

O πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ προχώρησε στην κύρωση των δύο νόμων, αναμένοντας όπως είπε οι τροποποιήσεις στο νόμο για το Διαδίκτυο να παρουσιαστούν την Τετάρτη.

Ο νόμος δίνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα στις Αρχές, και συγκεκριμένα την ΤΙΒ, να «κατεβάζουν» ιστοσελίδες χωρίς δικαστική εντολή και χωρίς προειδοποίηση. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες τόσο εντός όσο και εκτός Τουρκίας.

Η πρώτη τροποποίηση θα υποχρεώνει την ΤΙΒ να ενημερώνει τις δικαστικές αρχές για τις αποφάσεις της, οι οποίες και θα καθίστανται άκυρες εάν δεν πάρουν εντός 24ωρου έγκριση.

Η δεύτερη αφορά τη συλλογή στοιχείων για τους χρήστες, η οποία θα γίνεται βάσει των διευθύνσεων IP και των ταυτοτήτων των χρηστών, αντί για τον προηγούμενο πιο «διαβλητό» τρόπο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024