«Task force» για τη διεύρυνση της σινοελληνικής συνεργασίας
Τη δημιουργία «task force» για τη διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας στον τουρισμό αποφάσισαν την Τρίτη η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο νέος πρεσβευτής της Κίνας στην Αθήνα Ζου Σιαολί.
Τη δημιουργία «task force» για τη διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας στον τουρισμό αποφάσισαν την Τρίτη η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο νέος πρεσβευτής της Κίνας στην Αθήνα Ζου Σιαολί.
Σε συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές στο υπουργείο Τουρισμού, η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια και εξέφρασε την επιθυμία της χώρας για περαιτέρω ενίσχυση των σινοελληνικών σχέσεων.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η διοργάνωση Ελληνοκινεζικού Συμποσίου, για θέματα τουρισμού. το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μέσα στο 2014 με τη συμμετοχή εκπροσώπων εκπρόσωποι του τουρισμού από τις δύο χώρες.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση, ήταν η χορήγηση βίζας στους Κινέζους που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα. Στο θέμα αυτό, η υπουργός Τουρισμού παρέθεσε τις ενέργειες της Ελλάδας για την επίσπευση και την απλούστευση των διαδικασιών εισόδου για τους επισκέπτες τρίτων χωρών.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα της πιστοποίησης των ξεναγών για κινέζους τουρίστες, ενώ η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι θα αναρτηθούν ειδικές πινακίδες στην κινεζική γλώσσα σε συγκεκριμένους τουριστικούς χώρους.
Επίσκεψη στην Κίνα
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των τουριστικών σχέσεων των δυο χωρών, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς μετέβη στην Κίνα όπου παρακολούθησε σε ειδική προβολή τη νέα κινεζική ταινία με τίτλο Έρωτας στο Πεκίνο, γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στη Σαντορίνη με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Στο πλαίσιο της ειδικής προβολής, ο ΕΟΤ προσέφερε σε πέντε νεόνυμφα ζευγάρια ένα ταξίδι στην Ελλάδα με πληρωμένα έξοδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Καλούν για «πολιτική αφύπνιση» – Για τις επιθέσεις εναντίον ιατρικών εγκαταστάσεων
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Μοχάμεντ Τάρεκ (pic)
- Τροχαίο με μοτοσικλέτα στον Περιφεριακό Θεσσαλονίκης: Τραυματίστηκε σοβαρά ανήλικη συνεπιβάτης
- Πρώτη επιτυχής δοκιμή επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου από την Κίνα
- Δήμαρχος Κηφισιάς: Ο Βόρειος Τομέας δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένος ανάμεσα στη Λ. Κηφισίας και τον Κηφισό»
- Λεύκη: Από το στίγμα στις σύγχρονες θεραπευτικές δυνατότητες
- H τέλεια ληστεία των 11 λεπτών – Κοσμήματα αξίας 4,5 εκατ. δια χειρός Ρενέ Λαλίκ
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442