Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο αεροπειρατής της Γενεύης ήταν ο συγκυβερνήτης και ήθελε άσυλο

Ο αεροπειρατής της Γενεύης ήταν ο συγκυβερνήτης και ήθελε άσυλο

Ο συγκυβερνήτης της πτήσης των Αιθιοπικών Αερογραμμών που προσγειώθηκε στη Γενεύη ήταν τελικά ο αεροπειρατής, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του αεροδρομίου. Κίνητρό του ήταν να πάρει άσυλο από την Ελβετία. O 28χρονος πιλότος είχε κλειδωθεί στο πιλοτήριο, από όπου βγήκε μετά την προσγείωση από το παράθυρο, κατεβαίνοντας με σχοινί.

Ο συγκυβερνήτης της πτήσης των Αιθιοπικών Αερογραμμών που προσγειώθηκε στη Γενεύη ήταν τελικά ο αεροπειρατής, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του αεροδρομίου. Κίνητρό του ήταν να πάρει άσυλο από την Ελβετία.

Το αεροσκάφος των Ethiopian Airlines είχε ξεκινήσει από την Αντίς Αμπέμπα με προορισμό τη Ρώμη, όπου θα έφτανε το πρωί της Δευτέρας. Μετά την προγραμματισμένη στάση του στο Χαρτούμ (Σουδάν), το πιλοτήριο φέρεται να ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου του Αμπού Σιμπέλ (νότια Αίγυπτος) για την αεροπειρατεία και κατευθύνθηκε στη Γενεύη, όπου και το αεροσκάφος προσγειώθηκε.

Η ελβετική αστυνομία ανέφερε στην ενημέρωση Τύπου μία ώρα μετά την αίσια κατάληξη της αεροπειρατείας πως ο συγκυβερνήτης πήρε τον έλεγχο του αεροπλάνου όταν ο πρώτος κυβερνήτης πήγε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο 28χρονος συγκυβερνήτης (αιθιοπικής υπηκοότητας) εμπόδισε το υπόλοιπο πλήρωμα κλειδώνοντας την πόρτα του πιλοτηρίου. Όταν το αεροπλάνο έφτασε στη Γενεύη, βγήκε από το παράθυρο, κατεβαίνοντας με σχοινί.

Οι ίδιοι οι επιβάτες, ανέφερε η αστυνομία, φαίνεται ότι δεν είχαν αντιληφθεί ότι είχε γίνει αεροπειρατεία και, φτάνοντας το πρωί στο αεροδρόμιο της Γενεύης, νόμιζαν πως βρίσκονταν στη Ρώμη. Ο συγκυβερνήτης δεν ήταν οπλισμένος και οι επιβάτες δεν κινδύνευσαν.

Ο γενικός εισαγγελέας της Γενεύης ανέφερε πως θα κινήσει δίωξη για αεροπειρατεία, η οποία στην Ελβετία μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 20 ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024