Οι προϋποθέσεις των «58» στο ΠΑΣΟΚ για κοινή κάθοδο στις Ευρωεκλογές
Από δύο προϋποθέσεις εξαρτούν οι «58» την κοινή κάθοδό τους με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές: την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και την ύπαρξη πολιτικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου.
Από δύο προϋποθέσεις εξαρτούν οι «58» την κοινή κάθοδό τους με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές: την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και την ύπαρξη πολιτικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου.
«Χωρίς αυτές δεν έχει νόημα η συμμετοχή μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η πρωτοβουλία έπειτα από τη συνεδρίαση της ολομέλειας των «58» και των συνεργαζόμενων Κινήσεων.
Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η συνεργασία οι «58» αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η προσπάθεια μετά τις ευρωεκλογές.
Οι «58», πάντως, όρισαν τα μέλη της άτυπης επιτροπής, η οποία θα κάνει τις συνεννοήσεις με το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τους Σ.Καρουζίδη, Χρ.Λάζο και Β.Βαμβακά.
» Σε αυτό το σκηνικό οι πολίτες,τα κόμματα,οι κινήσεις και τα στελέχη της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης πρέπει να αντιτάξουν το όπλο της συνεργασίας και της ανανέωσης ταυτόχρονα.Οι ’58’ αγωνίζονταιμαζί με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της ηπείρου μας και με ιδιαίτερη αναφορά στο Ευρωπαϊκό ΣοσιαλιστικόΚόμμα,για μια αλλαγή στην Ευρώπη που θα πει ούτε λιτότητα ούτε λαϊκισμός.
» Ως ’58’ δεν διεκδικούμε τίποτε,αλλά μας ενδιαφέρουν τα κριτήρια και οι διαδικασίες διαμόρφωσης του ψηφοδελτίου ώστε να ανταποκρίνεται στο πολιτικό σχέδιο της ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου.Με αυτό το πνεύμα συνομιλούμε με τις άλλες δυνάμεις της Παράταξης για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες,ώστε να οδηγηθούμε σε κοινή συνδιάσκεψη με την παρουσία του ΕΣΚ.Χωρίς αυτές,δεν θα έχει νόημα η συμμετοχή μας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξασφαλίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η επιχορήγηση για τη μίσθωση μονάδας αφαλάτωσης στη Λήμνο
- Τσουκαλάς για Τέμπη: Είναι ‘για τα μπάζα’ η ελληνική δικαιοσύνη κ. Φλωρίδη; Θα ζητήσει συγγνώμη τώρα;
- Novartis: Έκπληκτη η Αντιπολίτευση με τις αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ για τις βαρύτατες καταγγελίες Σαλμά κατά Άδωνι
- Red code στο Μαξίμου για το κόμμα Σαμαρά – Στην εμπροσθοφυλακή και ο Φλωρίδης
- Γιατί οι Τραμπ-ουκισμοί στους δημοσιογράφους δεν πρέπει να περάσουν
- Οδύσσεια και διαλεκτική


