Βερολίνο: Εσφαλμένο το άρθρο του Spiegel για τη νέα βοήθεια προς Ελλάδα
Ως εσφαλμένο απέρριψε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα του Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει σε θετικά μηνύματα για νέα βοήθεια πριν από τις ευρωεκλογές. Εάν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης θα είναι ξεκάθαρο μόλις στα μέσα του 2014, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, ενώ υπενθύμισε ότι το τρέχον πρόγραμμα ισχύει έως το τέλος του έτους.
Ως εσφαλμένο απέρριψε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει σε θετικά μηνύματα για νέα βοήθεια πριν από τις ευρωεκλογές.
«Τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται περαιτέρω εταιρική βοήθεια για την Ελλάδα» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών και σημείωσε ότι το τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα ισχύει έως το τέλος του 2014.
«To εάν εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης θα είναι ξεκάθαρο μόλις στα μέσα του 2014» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα έκανε λόγο για ένταση στις σχέσεις της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αφορμή το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα και την ανακοίνωσή του πριν τις Ευρωεκλογές, κάτι στο οποίο η κυρία Μέρκελ φερόταν να διαφωνεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Αθήνα: Εγκαίνια παρουσία Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη
- Στο 4,6% εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο
- «Αναλύει αντιπάλους στις 4 τα ξημερώματα» – Αυτό είναι το «μυστικό» του Σάρας
- Το χιόνι στα ελληνικά βουνά μειώθηκε στο μισό – Η λειψυδρία επιδεινώνεται
- Αυτό το άγαλμα στο κέντρο του Λονδίνου είναι έργο του Banksy;
- Πάρνηθα: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά – Σηκώθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα

