Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεγκλωβίζονται οι μεταλλωρύχοι στο ορυχείο της Νοτίου Αφρικής

Απεγκλωβίζονται οι μεταλλωρύχοι στο ορυχείο της Νοτίου Αφρικής

Στην επιφάνεια ανέσυραν διασώστες τους πρώτους από δεκάδες μεταλλωρύχους που παγιδεύτηκαν ενώ προσπαθούσαν παράνομα να βρουν χρυσό σε εγκαταλελειμμένο ορυχείο έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ. Άγνωστος είναι ο αριθμός αυτών που παραμένουν στις στοές, φοβούμενοι τη σύλληψη -κάποιοι από τους παγιδευμένους μεταλλωρύχους είχαν πει αρχικά στους διασώστες πως στο ορυχείο βρίσκονται έως και 200 άτομα.

Στην επιφάνεια έβγαλαν διασώστες τους πρώτους από δεκάδες μεταλλωρύχους που παγιδεύτηκαν ενώ προσπαθούσαν παράνομα να βρουν χρυσό σε εγκαταλελειμμένο ορυχείο έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ.

Ωστόσο, είναι άγνωστος ο αριθμός αυτών που παραμένουν στις στοές, φοβούμενοι τη σύλληψη, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων.

Κάποιοι από τους παγιδευμένους μεταλλωρύχους είχαν πει αρχικά στους διασώστες πως στο ορυχείο βρίσκονται έως και 200 άτομα.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης διακόπηκαν όταν έπεσε το σκοτάδι, αλλά ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας και αστυνομικοί παραμένουν γύρω από την είσοδο του μεταλλείου για να συλλάβουν όποιον ανεβαίνει στην επιφάνεια.

Οι δώδεκα μεταλλωρύχοι που βγήκαν στην επιφάνεια πέρασαν από ιατρικό έλεγχο και στη συνέχεια παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Όπως ανέφερε στο Reuters μέλος των υπηρεσιών διάσωσης της Νοτίου Αφρικής, τα θύματα παγιδεύτηκαν μετά από κατάρρευση βράχων σε σημείο μέσα στο ορυχείο.

Εγκαταλελειμμένα ορυχεία στη Νότιο Αφρική γίνονται συχνά χώρος αναζήτησης μετάλλων χωρίς άδεια ή επίβλεψη (ή, πολύ περισσότερο, μέτρα ασφάλειας).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024