Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ.Κασουλίδης: Κάθε νέο «ναυάγιο» οδηγεί την Κύπρο πιο κοντά στη διχοτόμηση

Γ.Κασουλίδης: Κάθε νέο «ναυάγιο» οδηγεί την Κύπρο πιο κοντά στη διχοτόμηση

«O χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ της λύσης του Κυπριακού. Το ναυάγιο κάθε νέας προσπάθειας σμικρύνει ολοένα και περισσότερο τις ελπίδες για επανένωση, συντηρεί τα τετελεσμένα της εισβολής και οδηγεί την Κύπρο ένα βήμα πιο κοντά στη διχοτόμηση, με όλα τα τραγικά συνεπακόλουθα μιας τέτοιας εξέλιξης» δηλώνει o υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης. Υπέρ της αξιοποίησης του αναβαθμισμένου ρόλου της Κύπρου για την επίλυση του Κυπριακού τάχθηκε ο Χρήστος Στυλιανίδης.

«O χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ της λύσης του Κυπριακού. Το ναυάγιο κάθε νέας προσπάθειας σμικρύνει ολοένα και περισσότερο τις ελπίδες για επανένωση, συντηρεί τα τετελεσμένα της εισβολής και οδηγεί την Κύπρο ένα βήμα πιο κοντά στη διχοτόμηση, με όλα τα τραγικά συνεπακόλουθα μιας τέτοιας εξέλιξης» δηλώνει o υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης.

Σε συνέντευξή του στη Realnews, αναφέρει: «Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί ότι μια νέα απόρριψη σχεδίου λύσης από την ελληνοκυπριακή πλευρά θα έχει πολύ δυσμενείς συνέπειες για την Κύπρο και τον Ελληνισμό γενικότερα».

Αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τις κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας και διαφωνεί με τη θέση Έρογλου ότι το δημοψήφισμα είναι εφικτό να γίνει εντός τριών μηνών.

Την ανάγκη να αξιοποιήσει η Κύπρος τον αναβαθμισμένο ρόλο της για την επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνει μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, «ώστε να μην εδραιωθούν τα τετελεσμένα».

«Φέτος συμπληρώνονται ήδη 40 χρόνια από την εισβολή», λέει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει ότι ο κ. Αναστασιάδης αποσυνδέει το θέμα των υδρογονανθράκων από τη διαδικασία, αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί το χαρτί της ενέργειας- με δεδομένες τις ανάγκες της Τουρκίας – για να επιτευχθεί μια καλή λύση του Κυπριακού.

Σε ότι αφορά τις εγγυήσεις που για τον Έρογλου αποτελούν κόκκινη γραμμή σημειώνει πως «το κύριο που θα τεθεί εξαρχής είναι κατά πόσο χρειάζονται αυτές οι εγγυήσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024