Ρωσία εναντίον Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ουκρανική κρίση
Σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την θέση της στην ουκρανική κρίση προχώρησε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, κατηγορώντας την ΕΕ πως προσπαθεί να δημιουργήσει «σφαίρα επιρροής» -και μάλιστα μετά από συνομιλία του με τον γερμανό ομόλογό του. «Πιστεύουμε πως οι Ουκρανοί πρέπει να βρουν μόνοι τους την έξοδο από την πολιτική κρίση, και περιμένουμε όλοι οι εταίροι της χώρας να ακολουθήσουν την ίδια αρχή» είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την θέση της στην ουκρανική κρίση προχώρησε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, κατηγορώντας την ΕΕ πως προσπαθεί να δημιουργήσει «σφαίρα επιρροής» -και μάλιστα μετά από συνομιλία του με τον γερμανό ομόλογό του.
«Πιστεύουμε πως οι Ουκρανοί πρέπει να βρουν μόνοι τους την έξοδο από την πολιτική κρίση, και περιμένουμε όλοι οι εταίροι της χώρας να ακολουθήσουν την ίδια αρχή» είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
O ρώσος ΥΠΕΞ κατηγόρησε την ΕΕ για απόπειρα δημιουργίας σφαίρας επιρροής: «Συμφωνώ πλήρως με τον κ. Στάινμαϊερ πως δεν πρέπει να υπάρχουν σφαίρες επιρροής, αλλά το να προσπαθείς να σύρεις την Ουκρανία στην μία πλευρά, λέγοντας πως πρέπει να διάλεξει μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας στην πράξη προσπαθεί να φτάξει τέτοια σφαίρα επιρροής» είπε.
«Αυτό είναι προφανές και δεν υπάρχουν όμορφα λόγια που να μπορούν να το αλλάξουν» είπε ο Λαβρόφ, δίπλα στον γερμανό ομόλογό του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρκία: «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνηθεί το CHP από διορισμένους επιτρόπους», λέει ο Οζέλ – Νέα επιχείρηση κατά του κόμματος
- Πατίνια: Αυξάνεται η ανησυχία για τη χρήση τους από ανηλίκους – Γιατί είναι πιο ευάλωτοι στα ατυχήματα
- Τι είπε ο Ραζνάτοβιτς για το μέλλον του Σπανούλη
- Σκληρός ποινικός ο 42χρονος που τραυματίστηκε από αστυνομικό στο Μικρολίμανο – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Σταύρος Φλώρος: Γιατί δεν ολοκληρώθηκε το χειρουργείο του – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
- ΕΕ: Λιγότερα παιδιά και έφηβοι παρά την πληθυσμιακή αύξηση – Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα

