Δυσαρεστημένο το εμπόριο από την εξέλιξη στις εμπορικές μισθώσεις
Τη δυσαρέσκεια του ελληνικού εμπορίου σχετικά με τη λύση που δίνει η κυβέρνηση στο θέμα των εμπορικών μισθώσεων εξέφρασε σήμερα, Παρασκευή, ο επικεφαλής της Εθνικής Συμφωνίας Ελληνικού Εμπορίου Β.Κορκίδης. Την απόσυρση της σχετικής τροπολογίας ζητά και η ΓΣΕΒΕΕ.
Τη δυσαρέσκεια του ελληνικού εμπορίου σχετικά με τη λύση που δίνει η Κυβέρνηση στο θέμα των εμπορικών μισθώσεων εξέφρασε σήμερα Παρασκευή ο επικεφαλής της Εθνικής Συμφωνίας Ελληνικού Εμπορίου Β.Κορκίδης. Την απόσυρση της σχετικής τροπολογίας ζητά και η ΓΣΕΒΕΕ.
«Η εξέλιξη για τις νέες επαγγελματικές μισθώσεις, σαφώς και δεν ικανοποιεί τον εμπορικό κόσμο, αφού σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο της χώρας μας η περίοδος απόσβεσης μιας επένδυσης είναι τα πέντε χρόνια. Ως εκ τούτου, θα έπρεπε αυτός ο χρόνος να υπερκαλύπτεται και να προστατεύει τον συνεπή επιχειρηματία», δήλωσε ο κ. Κορκίδης για το θέμα.
Σύμφωνα με τον ίδιο η ΕΣΕΕ προσπαθήσε με πολλά επιχειρήματα να αποδείξει ότι η πρότασή της για 6 χρόνια προστασίας αντί της πλήρους κατάργησης θα ήταν μία γενναία και αποδεκτή μείωση της 12ετίας, των παλαιών μισθώσεων. «Η τριετία μπορεί να είναι μια μέση λύση μεταξύ υπουργείου και τρόικας, αλλά δεν μας δικαιώνει», προσέθεσε.
Η ΕΣΕΕ προτίθεται να δημιουργήσει υπηρεσία φιλικού διακανονισμού χρησιμοποιώντας το θεσμό της Διαμεσολάβησης και να ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης να υλοποιήσει παλαιότερη πρότασή της για την ενίσχυση των επιτροπών της Περιφέρειας που θα επιλύουν τα προβλήματα που θα προκύψουν από τις αλλαγές στις εμπορικές μισθώσεις.
ΓΣΕΒΕΕ: Να αποσυρθεί η ρύθμιση
Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για τις μισθώσεις, ζητάει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.
«Η τροπολογία αυτή βρίσκεται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Στις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις οι οποίες πασχίζουν να επιβιώσουν στη κρίση και να μην βάλουν λουκέτο έρχεται να προστεθεί η ανασφάλεια. Ανασφάλεια και για τις παλιές επιχειρήσεις, αλλά και για τις νέες» τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ.Καββαθάς.
Ο κ. Καββαθάς πρόσθεσε ότι με αυτή την τροπολογία εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα και ότι η πρόβλεψη για τριετή διάρκεια των επαγγελματικών μισθώσεων δεν λαμβάνει καν υπόψη τα πέντε χρόνια που δικαιολογεί η εφορία για την απόσβεση μιας επένδυσης.
«Αν ψηφιστεί αυτή η τροπολογία, κατέληξε ο κ. Καββαθάς θα πρόκειται ακόμη για μια ευθεία βολή στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που πασχίζουν μέρα με τη μέρα να επιβιώσουν και να ορθοποδήσουν τόσο οι ίδιοι όσο και η ελληνική οικονομία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολοκληρώθηκε η τοπογραφική και βυθομετρική χαρτογράφηση στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
- ΗΠΑ: Επιβάλλουν νέες κυρώσεις σε βάρος φορέων της Κούβας – Και του υπουργείου Τουρισμού
- Συνεχίζει τις μεταγραφές η Βιλερμπάν – Πάει για Μπολομπόι και Μιλς
- ΕΡΓΑΝΗ: Καταγγελίες για μονοπώλιο στο λογισμικό της ψηφιακής κάρτας εργασίας
- Δήμος Σερρών: Επιχείρηση καθαρισμού των κοινοτήτων
- ΗΠΑ: Επιστρέφουν 81 δισεκατομμύρια δολάρια από δασμούς Τραμπ
- Wonderwall: Πώς το κομμάτι των Oasis έγινε απόλυτος αθλητικός ύμνος της Αγγλίας στο Μουντιάλ 2026
- Νέα σενάρια στο Μεξικό: «Στο 50-50 οι πιθανότητες για Πινέδα και ΑΕΚ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442