Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση κερδών 54% στο δ' τρίμηνο 2013 για την Coca-Cola HBC

Αύξηση κερδών 54% στο δ’ τρίμηνο 2013 για την Coca-Cola HBC

Αυξημένα 54%, στα 34 εκατ. ευρώ, κατέγραψαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca-Cola HBC στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Στο σύνολο του 2013 τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 3% στα 293 εκατ. ευρώ, έναντι 285 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 454 εκατ. ευρώ, διατηρούμενα αμετάβλητα σε σχέση με το 2012.

Αυξημένα 54%, στα 34 εκατ. ευρώ, κατέγραψαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca-Cola HBC στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Ο όγκος πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 481 εκατ. κιβώτια, αυξημένος κατά 1% σε ετήσια βάση, ενώ τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 68 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Στο σύνολο του 2013 τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 3% στα 293 εκατ. ευρώ, έναντι 285 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 454 εκατ. ευρώ, διατηρούμενα αμετάβλητα σε σχέση με το 2012.

Οι καθαρές ταμειακές ροές κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα λόγω της βελτίωσης του κεφαλαίου κίνησης. Σε ετήσια βάση, οι καθαρές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 413 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 71 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το ΔΣ της Coca-Cola HBC AG πρότεινε τη διανομή μερίσματος ύψους 35,4 λεπτών του ευρώ ανά μετοχή.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, δήλωσε:

«Κατά το τέταρτο τρίμηνο επιτύχαμε ισχυρή ανάπτυξη, τόσο σε όγκο πωλήσεων, όσο και σε καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την άριστη διαχείριση των λειτουργικών δαπανών, συνετέλεσε στη βελτίωση του περιθωρίου των συγκρίσιμων λειτουργικών κερδών κατά 90 μονάδες βάσης.

» Σε ετήσια βάση, είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών μας στην αγορά, τα οποία οδήγησαν στην αύξηση του μεριδίου μας στις περισσότερες από τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε.

» Το ίδιο ενθαρρυντικά είναι και τα αποτελέσματα της διαχείρισης των λειτουργικών δαπανών και του κεφαλαίου κίνησης. Το τρέχον έτος χαρακτηρίζεται ως το έτος αναστροφής τάσης για το συγκρίσιμο περιθώριο λειτουργικών κερδών, ενώ το κεφάλαιο κίνησης διαμορφώθηκε σε αρνητικά επίπεδα για πρώτη φορά.

» Ως αποτέλεσμα, για άλλη μια χρονιά, καταγράφηκαν ισχυρές καθαρές ταμειακές ροές. Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα και εν μέσω ενός περιβάλλοντος συνεχιζόμενης οικονομικής δυσχέρειας και αστάθειας στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία για το έτος που διανύουμε.

» Είμαστε πεπεισμένοι ότι διαθέτουμε την ικανότητα να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τη λειτουργική αποδοτικότητα αλλά και να τηρούμε τις στρατηγικές μας δεσμεύσεις: την ισχυροποίηση της θέσης μας στην αγορά, την αύξηση των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, την έμφαση στην αποτελεσματική διαχείριση του κόστους μέσω του αυστηρού ελέγχου του λειτουργικού κόστους και της δημιουργίας ισχυρών καθαρών ταμειακών ροών, που επιτρέπουν να επενδύουμε σε βιώσιμη ανάπτυξη και να δημιουργούμε μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024