Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Volvo S60 V8 Polestar: Το τρομερό παιδί των Σουηδών

Volvo S60 V8 Polestar: Το τρομερό παιδί των Σουηδών

Η σουηδική φίρμα αποκάλυψε το αγωνιστικό S60 V8 Polestar με το οποίο θα συμμετάσχει στο σκληροτράχηλο V8 Supercars Championship.


Η Volvo Polestar Racing, ο βελτιωτικός-αγωνιστικός κλάδος των Σουηδών από το 1996, αποκάλυψε το νέο της «παιδί», ένα οχτακύλινδρο, αμιγώς αγωνιστικό S60 που δημιουργήθηκε για να πάρει μέρος στην αυστραλιανή διοργάνωση V8 Supercars Championship η οποία ξεκινάει Σαββατοκύριακο στο Sydney Motorsport Park.

Η συμμετοχή του S60 V8 Polestar στην απαιτητική αγωνιστική διοργάνωση καθιστά την σουηδική φίρμα την πρώτη premium φίρμα που συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα με εργοστασιακή ομάδα.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που συνιστούν τον πληθωρικό χαρακτήρα του S60 V8 Supercar, πίσω από την σαφώς αεροδυναμική αναβάθμιση του συνόλου των επιφανειών του με το χαρακτηριστικό γαλάζιο της Polestar και τα σήματα της Valvoline, βρίσκεται ένα θηριώδες μηχανικό σύνολο που πλαισιώνεται από μια σειρά αλλαγές οι οποίες καλούνται να υποστηρίξουν το νέο ρόλο του οικείου σουηδικού sedan.

Ο λόγος για έναν οχτακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 5,0 λίτρων με απόδοση 650 ίππων και 660 Nm ροπής η λειτουργία του οποίου απαιτεί τη χρήση καυσίμου Ε85 -ένα μείγμα βιοαιθανόλης και βενζίνης.

Η παρουσία του δίνει τη δυνατότητα στο βάρους 1.410 κιλών -συμπεριλαμβανομένου του οδηγού- αγωνιστικό σουηδικό μοντέλο να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα τη στιγμή που η μέγιστη ταχύτητά του ξεπερνά τα 298 χλμ./ώρα.

Το σύνολο συμπληρώνεται από ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς και συνδυάζεται με μπλοκέ διαφορικό. Η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια μπροστά, ενώ πίσω υιοθετείται μια ανεξάρτητη διάταξη και συμπληρώνεται από τα αμορτισέρ Ohlins ΤΤΧ.

Την επιβράδυνση αναλαμβάνουν αεριζόμενα δισκόφρενα διαμέτρου 395 mm μπροστά και 355 mm πίσω σε συνδυασμό με εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες AP Racing, αντιστοίχως.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024