Προς ψήφιση οδεύει ο συντηρητικός νόμος Ραχόι κατά των αμβλώσεων
Βέβαιη θεωρείται πλέον η ψήφιση του νομοσχεδίου κατά των αμβλώσεων που προωθεί η συντηρητική κυβέρνηση Ραχόι στην Ισπανία, καθώς η πρόταση της αντιπολίτευσης για την απόσυρσή του απορρίφθηκε από τη Βουλή.
Βέβαιη θεωρείται πλέον η ψήφιση του νομοσχεδίου κατά των αμβλώσεων που προωθεί η συντηρητική κυβέρνηση Ραχόι στην Ισπανία, καθώς η πρόταση της αντιπολίτευσης για την απόσυρσή του απορρίφθηκε από τη Βουλή.
Όπως μεταδίδει το BBC, η πρόταση των Σοσιαλιστών απορρίφθηκε με 183 ψήφους, έναντι 151 υπέρ, αφού το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα διατηρεί ισχυρή πλειοψηφία.
Ο νόμος που προωθεί η συντηρητική κυβέρνηση Ραχόι, σε εφαρμογή άλλωστε προεκλογικής της δέσμευσης, έχει προκαλέσει τεράστιο κύμα αντιδράσεων στη χώρα.
Το νομοσχέδιο προβλέπει την απαγόρευση των αμβλώσεων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων: όταν κινδυνεύσει η υγεία της εγκύου ή όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού.
Πολλοί κάνουν λόγο για αναχρονιστική νομοθεσία που βάζει σε κίνδυνο την υγεία των γυναικών, καθώς θα καταφεύγουν σε παράνομα ιατρεία και κλινικές για να τερματίσουν μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
Με βάση τον ισχύοντα νόμο, που είχε εγκρίνει η προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, οι αμβλώσεις επιτρέπονται μέχρι τη 14η εβδομάδα της κύησης, χωρίς να απαιτείται από τη γυναίκα να δικαιολογήσει την απόφασή της.
Επιτρέπεται επίσης η άμβλωση μέχρι την 22η εβδομάδα εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο έμβρυο ή εάν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καλλιθέα: Την ξυλοκόπησε άγρια επειδή δεν ήθελε να κρατήσει το παιδί – Τι κατέθεσε η 37χρονη
- Πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στην Πάρνηθα
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ ίδρυσε το «Νέο Κόμμα» της Τουρκίας και εξελέγη πρόεδρος – Πήρε μαζί του 90 βουλευτές
- Αποπομπή του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Καν – Τι συμβαίνει με τα ενεργά εντάλματα σύλληψης
- Έκτακτη σύγκλιση του διυπουργικού οργάνου διαχείρισης κρίσεων στην Γαλλία για την καταστροφική δασική πυρκαγιά
- Πληθωρισμός: Εκρηκτικό μείγμα από πετρελαϊκή κρίση και «Ελ Νίνιο»

