Ο Ολυμπιακός στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα ζήτησε αλλαγή του καταστατικού ώστε οι σύλλογοι να μπορούν να δημιουργήσουν μια δεύτερη ομάδα που θα συμμετέχει σε Γ΄ εθνική και Football League! Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν ουσιαστικά να δημιουργήσουν τον Ολυμπιακό Β’, στα πρότυπα της Ισπανίας, με βασική προϋπόθεση τη δυνατότητα συμμετοχής ενός παίκτη και στην πρώτη και στη δεύτερη ομάδα.

Συγκεκριμένα, δεν θα υφίσταται μεταγραφική περίοδος και οποιαδήποτε στιγμή θα δύναται να υπάρξει μετακίνηση ενός ποδοσφαιριστή (ερασιτέχνη ή επαγγελματία) στους «μεγάλους».

Την ιδέα των πρωταθλητών, που έφτασε γραπτώς στο χθεσινό ΔΣ της Λίγκας, υποδέχθηκαν θετικά αρκετές ομάδες και μάλιστα συγκροτήθηκε ήδη επιτροπή (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός) με σκοπό να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να τεθεί προς συζήτηση η πρόταση το συντομότερο δυνατό.

Το παραπάνω σχέδιο εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε Πορτογαλία, Γερμανία, Ισπανία και δεν έχει να κάνει με το πρωτάθλημα Νέων της Super League που θα συνεχίσει να διεξάγεται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ