Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Τα χαρισματικά παιδιά ως επένδυση στο μέλλον» διοργανώνεται το Σάββατο στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου από το Κέντρο Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα και με το Σωματείο «Π.Α.Ι.Δ.Ε.Ι.Α. Αριστείας».

Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση των ειδικών εκπαιδευτικών και ψυχο-κοινωνικών αναγκών των χαρισματικών μαθητών και η αναγκαιότητα διαφοροποιημένης εκπαίδευσής τους προς όφελος δικό τους και της κοινωνίας γενικότερα.

Στην ημερίδα συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες, στο πεδίο της χαρισματικής εκπαίδευσης, και εκπαιδευτικοί που έχουν εμπειρία στην εφαρμογή προγραμμάτων σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων. Οι εισηγητές θα παρουσιάσουν τα δεδομένα που προσδιορίζουν το δυναμικό των χαρισματικών μαθητών, την εκπαιδευτική τους διαχείριση και την κοινωνική τους αλληλεπίδραση.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης, γιʼ αυτό και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα (Ασπασία Χαραλαμπάκη, τηλ. 2109656200, εσωτ. 113, acha@geitonas-school.gr, και Βίκυ Σπανού, τηλ.2109656200, εσωτ. 154, vspa@geitonas-school.gr ).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 10.00-14.00, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας