Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: Δεν μας πτοούν οι επιθέσεις, συνεχίζουμε την βοήθεια στη Χομς

ΟΗΕ: Δεν μας πτοούν οι επιθέσεις, συνεχίζουμε την βοήθεια στη Χομς

Καταδικάζοντας την επίθεση σε οχηματοπομπή που παρέδιδε ανθρωπιστική βοήθεια στη συριακή Χόμς, τα Ηνωμένα Έθνη υπογραμμίζουν ότι δεν θα πτοηθούν και θα συνεχίσουν «να συνδράμουν όσους το χρειάζονται». Συριακή κυβέρνηση και αντικαθεστωτικοί επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον την επίθεση στο κονβόι.

Καταδικάζοντας την επίθεση σε οχηματοπομπή που παρέδιδε ανθρωπιστική βοήθεια στη συριακή Χόμς, τα Ηνωμένα Έθνη υπογραμμίζουν ότι δεν θα πτοηθούν και θα συνεχίσουν «να συνδράμουν όσους το χρειάζονται».

Συριακή κυβέρνηση και αντικαθεστωτικοί επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον την επίθεση στο κονβόι.

Η συμφωνία για την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων στους 3.000 κατοίκους της πολιορκημένης Χομς ήταν το μοναδικό απτό αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο συνομιλιών της «Γενεύης ΙΙ» (και ακόμη και αυτό βρισκόταν στον αέρα όταν τελείωνε η διάσκεψη).

«Είμαι βαθύτατα απογοητευμένη για την αθέτηση της τριήμερης ανθρωπιστικής παύσης πυρός που είχε συμφωνηθεί και για το ότι έγινε στόχος προσωπικό ανθρωπιστικών οργανώσεων» είπε η Βάλερι Έιμος, επικεφαλής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια.

«Τα Ηνωμένα Έθνη και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε δεν θα πτοηθούν από το να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να φέρουμε βοήθεια σε αυτούς που την χρειάζονται» είπε η Αμός, καλώντας «όλα τα μέρη της σύγκρουσης» να σεβαστούν την παύση πυρός στη Χόμς.

Η οχηματοπομπή της Ερυθράς Ημισελήνου είχε δεχθεί το Σάββατο καταιγισμό πυρών σε πολιορκημένο τμήμα της Χομς. Κοντά στα οχήματα έπεσε και όλμος. Από τα πυρά τραυματίστηκε ο οδηγός ενός οχήματος, όπως ανακοίνωσε η Ερυθρά Ημισέληνος, η οποία όμως δεν επέρριψε ευθύνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024