Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με 31,5% στις ευρωεκλογές «βλέπει» γερμανική έρευνα

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με 31,5% στις ευρωεκλογές «βλέπει» γερμανική έρευνα

Ποσοστό κοντά στο 31,5% και ανάδειξή του σε πρώτη δύναμη προβλέπει για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές η γερμανική εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, σε αφιέρωμά της στους «επικριτές της Ευρώπης» ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι θα επαναληφθεί ό,τι συνέβη το 2009, όταν η ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές οδήγησε σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Ποσοστό κοντά στο 31,5% και ανάδειξή του σε πρώτη δύναμη προβλέπει για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές η γερμανική εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, σε αφιέρωμά της στους «επικριτές της Ευρώπης» ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι θα επαναληφθεί ό,τι συνέβη το 2009, όταν η ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές οδήγησε σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

«Επίθεση εναντίον του κατεστημένου» είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο γίνεται παρουσίαση των δυνάμεων εκείνων οι οποίες εκφράζουν επιφυλάξεις για την ευρωπαϊκή πολιτική.

«Κόμματα από το αριστερό και δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος θα ενισχυθούν στις ευρωεκλογές στο τέλος Μαΐου όσο ποτέ πριν. Στις Βρυξέλλες προκαλούν οι ευρωσκεπτικιστές μεγάλη ανησυχία» αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά επισημαίνεται και ως θετική επίπτωση το γεγονός ότι «επιτέλους γίνεται σοβαρή συζήτηση για το τι θα πρέπει να ρυθμίζει η ΕΕ και τι όχι».

Ειδικά για τον κ. Τσίπρα, σε λεζάντα κάτω από την φωτογραφία του αναφέρει: «Ελπίζει σε μια επανάληψη του 2009: το κακό αποτέλεσμα της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές υποχρέωσε τότε σε νέες εκλογές που οδήγησαν σε αλλαγή κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να αποφύγει εκλογές με κάθε κόστος».

Στο βασικό άρθρο εξηγείται ότι στο παρελθόν οι απώλειες σε ευρωεκλογές κλόνισαν κυβερνήσεις. «Στην Ελλάδα αναγκάστηκε η συντηρητική ΝΔ, έπειτα από ένα άθλιο αποτέλεσμα το 2009, σε νέες εκλογές, τις οποίες έχασε. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο και δεν χάνει ευκαιρία να διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξει το 2014 νέες εκλογές. Ειδικά όμως εάν ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, βυθιστεί στο υπόγειο, όπως προβλέπεται, τέτοιες δηλώσεις έχουν μικρή αξία» αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται ακόμη αναφορές στον βρετανό ηγέτη του Κόμματος της Ανεξαρτησίας Νάιτζελ Φάρατζ (πρόβλεψη για 26%), στην επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν (πρόβλεψη για 24% και ίσως ανάδειξή του στην ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα), στον Μπερντ Λούκε από την «Εναλλακτική για την Γερμανία» (πρόβλεψη για 4-7%), στον Γκέερτ Βίλντερς από το ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία (πρόβλεψη για 17%, πιθανότατα η ισχυρότερη δύναμη στη χώρα), στον Μπέπε Γκρίλο, ηγέτη των «Πέντε Αστέρων» στην Ιταλία (πρόβλεψη για ποσοστό άνω του 20%) και στον Τίμο Σοϊνι, με τους «Αληθινούς Φινλανδούς» (πρόβλεψη για 17,5%).

Στο ίδιο αφιέρωμα δημοσιεύεται πίνακας με τα προγνωστικά σχετικά με τον αριθμό των εδρών που πιθανόν θα καταλάβουν αυτές οι δυνάμεις στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συνολικά είναι 128 από τις 751 έδρες. Αναλυτικά:

  • Εθνικό Μέτωπο (Γαλλία): 17
  • Forza Italia (Ιταλία): 16
  • Κίνημα Πέντε Αστέρων (Ιταλία): 16
  • Νόμος και Δικαιοσύνη (Πολωνία): 15
  • Κόμμα Ανεξαρτησίας (Βρετανία): 9
  • Die Linke (Γερμανία): 9
  • ΣΥΡΙΖΑ (Ελλάδα): 7
  • Αριστερό Μέτωπο (Γαλλία): 6
  • Κόμμα Ελευθερίας (Αυστρία): 5
  • Κόμμα για την Ελευθερία (Ολλανδία): 5
  • Εναλλακτική για την Γερμανία (Γερμανία): 4
  • Διάφοροι: 19

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024