Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Συνεργασία CNIO – Merck για την ανάπτυξη νέων αντικαρκινικών φαρμάκων

Η Merck Serono, ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck, ανακοίνωσε ότι υπεγράφη συμφωνία με το Ισπανικό Εθνικό Κέντρο Έρευνας Καρκίνου (CNIO) στη Μαδρίτη, η οποία αφορά την ανάπτυξη αντικαρκινικών φαρμάκων. Η παγκόσμια συμφωνία θα βασίζεται στα ευρήματα της έρευνας του CNIO και θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη και τη διάθεση στην αγορά νέων φαρμάκων στον τομέα της ογκολογίας.

Η Merck Serono, ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck, ανακοίνωσε ότι υπεγράφη συμφωνία με το Ισπανικό Εθνικό Κέντρο Έρευνας Καρκίνου (CNIO) στη Μαδρίτη, η οποία αφορά την ανάπτυξη αντικαρκινικών φαρμάκων. Η παγκόσμια συμφωνία θα βασίζεται στα ευρήματα της έρευνας του CNIO και θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη και τη διάθεση στην αγορά νέων φαρμάκων στον τομέα της ογκολογίας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το CNIO παραχώρησε στη Merck αποκλειστικά δικαιώματα ανάπτυξης και διάθεσης στην αγορά των νέων αναστολέων της αταξίας- τηλεαγγειεκτασίας και της Rad-3 -σχετικής (ATR) κινάσης. Σε αντάλλαγμα, η Merck θα καταβάλει μία αρχική πληρωμή μαζί με άλλα πιθανά έσοδα ύψους σχεδόν €19 εκατ., καθώς και αμοιβές για τη χρήση του δικαιώματος ως ποσοστού επί των καθαρών πωλήσεων. Η συμφωνία περιλαμβάνει δύο σειρές αναστολέων ATR, καθώς και μια πλατφόρμα ελέγχου για την τεκμηρίωση των παρασκευασμάτων, τα οποία έχουν ήδη φθάσει σε προηγμένο προκλινικό στάδιο.

«Μέρος της δέσμευσης της Merck στην ογκολογία περιλαμβάνει την εστίαση σε στρατηγικές συμφωνίες που μας επιτρέπουν να προάγουμε μια σταθερή ροή καινοτομιών», δήλωσε ο Andree Blaukat, Head of Translational Innovation Platform Ογκολογίας της Merck Serono. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία με οργανισμούς παρόμοιων αντιλήψεων, όπως το CNIO, θα ενισχύσουν περαιτέρω τις προσπάθειές μας για την ανεύρεση της επόμενης γενιάς πρωτοποριακών θεραπειών».

Ως ερευνητικός οργανισμός, το CNIO είναι προσηλωμένο στην ενίσχυση και προώθηση της καινοτομίας. Ανάμεσα σε άλλες πρωτοβουλίες, το Πρόγραμμα Πειραματικής Θεραπευτικής του CNIO εκτελεί διερεύνηση σε υπό έρευνα φάρμακα. Το CNIO είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τη Merck ελπίζοντας να μετατραπεί αυτή η έρευνα σε νέες πιθανές θεραπευτικές επιλογές για ασθενείς με καρκίνο», δήλωσε η María Blasco, Διευθύντρια του CNIO. «Μέσω των συνεργασιών με τους ηγέτες του τομέα της ογκολογίας μπορούμε να εφαρμόσουμε τις ανακαλύψεις του CNIO σε ασθενείς, όπως έγινε και από την ομάδα του Oscar Fernández-Capetillo, και να συμβάλουμε με νέα βελτιωμένα προϊόντα στη μάχη κατά του καρκίνου».

Η ATR κινάση παίζει σημαντικό ρόλο στις βλάβες του DNA και στη διευκόλυνση επιβίωσης του κυττάρου. Λόγω του ότι τα κύτταρα ενός όγκου συγκεντρώνουν περισσότερες βλάβες του DNA από τα υγιή κύτταρα, η παρεμπόδιση της δράσης της ATR κινάσης με επιλεκτικούς αναστολείς φαίνεται να είναι μια στρατηγική που αξίζει τον κόπο να διερευνηθεί περαιτέρω, για συγκεκριμένους τύπους όγκων.

Το CNIO (Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas – Εθνικό Κέντρο Έρευνας Καρκίνου) ιδρύθηκε το 1998 από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας Carlos III, με κύριο στόχο την ανάπτυξη έρευνας υψηλού επιπέδου και την παροχή καινοτόμου τεχνολογίας στον τομέα του καρκίνου. Στην Παγκόσμια Έκθεση του SIR για το 2013, το CNIO καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μεταξύ των καλύτερων κέντρων έρευνας του καρκίνου στον κόσμο (και την πρώτη μεταξύ των ισπανικών κέντρων). Σύμφωνα με αυτούς τους δείκτες, η ισπανική κυβέρνηση αναγνώρισε την ποιότητα των επιστημονικών προγραμμάτων και των ανθρώπινων πόρων του CNIO με το βραβείο Severo Ochoa, κατατάσσοντάς το ανάμεσα στα οκτώ Ισπανικά Κέντρα Υπεροχής το 2011.

Η Merck Serono είναι ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck. Με έδρα το Ντάρμστατ της Γερμανίας, η Merck Serono διαθέτει κορυφαία σκευάσματα σε 150 χώρες για να βοηθήσει ασθενείς με καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, υπογονιμότητα, ενδοκρινολογικές και μεταβολικές διαταραχές, καθώς και καρδιοαγγειακές παθήσεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, η EMD Serono λειτουργεί ως χωριστά διοικούμενη θυγατρική της Merck Serono.

Η Merck Serono ανακαλύπτει, αναπτύσσει, παρασκευάζει και εμπορεύεται συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα χημικής και βιολογικής προέλευσης για ειδικές ενδείξεις. Αποτελεί για εμάς διαρκή δέσμευση η εξασφάλιση καινοτόμων θεραπειών στους βασικούς τομείς στους οποίους εστιάζουμε: νευρολογία, ογκολογία, ανοσο-ογκολογία και ανοσολογία.

health.in.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024