Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ματιές στο -αστικό- σχεδιαστικό μέλλον της Citroen

Ματιές στο -αστικό- σχεδιαστικό μέλλον της Citroen

H παρουσίαση του νέου C4 Cactus, εκτός από το προφανές, δηλαδή την ανακοίνωση των προδιαγραφών του, άνοιξε και μια πόρτα στο σχεδιαστικό μέλλον της φίρμας, το οποίο θα αντλήσει πολλά από το σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε ο γαλλικός κάκτος.

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου C4 Cactus, το οποίο διακρίνεται για την ιδιόρρυθμη προσέγγιση στη σχεδίαση του, οι Γάλλοι αποφάσισαν να δώσουν με σκίτσα μια ιδέα από το πού μπορεί να φτάσει η αισθητική των μοντέλων τους στο μέλλον.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Citroen Αlexandre Malval, δεν πρόκειται για την αποτύπωση ενός ήδη πραγματικού μοντέλου αλλά » …για το πώς μπορούν να δείχνουν τα Citroen του μέλλοντος». Όπως και να έχει, ένα από τα σκίτσα δείχνει να παραπέμπει σχεδόν συνειρμικά στο C1.

Επίσης, όπως σημείωσε η γαλλική φίρμα, ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του C4 Cactus θα επεκταθούν σε όλη τη γκάμα της φίρμας τόσο σε ό,τι αφορά μεμονωμένα στοιχεία-τεχνολογίες όπως τα Airbumps και ο αερόσακος οροφής για το συνοδηγό όσο και το αφαιρετικό σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε το νέο μοντέλο.

Χαρακτηριστική ως προς αυτό ήταν η απάντηση του CEO της Citroen, F. Bazet o οποίος τόνισε: «Δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο δεν θα μπορούσαν οι συγκεκριμένες τεχνολογίες να μην μεταφερθούν σε άλλα αυτοκίνητα. Μπορεί να σχεδιάστηκαν για τη συγκεκριμένη κατηγορία και να είναι λίγο νωρίς ακόμα, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν».

Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο επικεφαλής σχεδιασμού για το C4 Cactus, δεν υπάρχουν σχέδια επέκτασης της ονομασίας Cactus και σε άλλα μοντέλα όπως έγινε με το Picasso καθώς όπως εξήγησε: «Το Cactus είναι το DNA όλων των μελλοντικών Citroen κατ’επέκταση δεν θα μπούμε στη διαδικασία μιας σειράς εκδόσεων του Cactus”.

Auto Express

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024