Οκτώ νεκροί σε πυρκαγιά χρυσωρυχείου στη Νότιο Αφρική
Διασώστες ανέσυραν νεκρούς οχτώ εργάτες ύστερα από φωτιά και κατολίσθηση που σημειώθηκε σε χρυσωρυχείο στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ένας εργαζόμενος αγνοείται, και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του.
Διασώστες ανέσυραν νεκρούς οχτώ εργάτες ύστερα από φωτιά και κατολίσθηση που σημειώθηκε σε χρυσωρυχείο στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Ένας εργαζόμενος αγνοείται, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο Ορυκτών Πόρων.
Η φωτιά ξέσπασε στο χρυσωρυχείο της εταιρείας Harmony στο Ντόορκοοπ, 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ. Τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα.
Πρόκειται για το σοβαρότερο δυστύχημα στα ορυχεία της Νότιας Αφρικής από τον Ιούλιο του 2009 όταν σημειώθηκε κατολίσθηση σε ορυχείο πλατίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα εργάτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Έτσι η αβεβαιότητα επηρεάζει τη σχέση
- ΗΠΑ – Ιράν: Δοκιμάζεται η εκεχειρία, αντικρουόμενες δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις – Τι συμφώνησαν Ισραήλ και Λίβανος
- Οδηγός: Τα 10+4 «κλειδιά» για ανακαίνιση χωρίς εκπλήξεις
- Συνταγή: Καλοκαιρινό μπριάμ
- Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η διαφωνία ανάμεσα σε ΥΠΑΑΤ και ΥΠΕΝ για την επιλογή του ΧΥΤΑ και τα πολλά προβλήματα στον χώρο
- Χειρότερες οι υπηρεσίες υγείας όταν οι νοσηλευτές έχουν burnout
- Πολυνομοσχέδιο: Μέτρα για στεγαστικό και νοικοκυριά, αναδρομικές αυξήσεις σε συντάξεις
- Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Συνέχεια με μαθήματα ειδικότητας σήμερα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442